A köldököd rendkívül sokat elárul rólad. Rád ez igaz :


A köldököd rendkívül sokat elárul rólad. Rád ez igaz :

A köldök jelentőségére már az ókori kínaiak is felfigyeltek. Szerintük a szép köldök olyan, mint a bab. A tantra tanítása a köldök az egészségi problémák diagnosztizálására is használható, és azt is megjósolja, meddig fog élni az illető.


A tantra szerint a köldök az hely, mely felfogja és feldolgozza az univerzumból érkező energiákat. Egyúttal a termékenységet szimbolizálja, továbbá emlékeztet a generációk közötti kapcsolatra is, azaz összeköt bennünket múltunkkal és a jövőnkkel.



A Neten található források (wikipedia, answers stb.) szerint 2002-ben dr. Gerhard Reibmann német pszichológus  magánkiadásban, Centered Understanding Yourself Through Your Navel címmel könyvet publikált a köldök karakterológiai és jövendölési értékeléséről. Összesen hat köldöktípust különböztetett meg, melyek leírása és értelmezése az alábbiakban olvasható:

A

vízszintes köldök

, hosszúkás alakú és oldalirányban (jobbra és balra) terjeszkedik a hason. Az ilyen köldökkel rendelkező személy bonyolult lelkületű, érzelmileg túlfűtött, ami negatív hatással lehet az egészségére, ezért az életből csak 68 évre számíthat.

A

függőleges köldök

, mely az előbbire merőleges irányban fut, nagylelkűséget, önbizalmat és érzelmi kiegyensúlyozottságot mutat. A hozzá tartozó várható élettartam 75 év.


A

kidomborodó köldök

optimizmust, lelkesedést és 72 leélt évet jelez.

A konkáv (

tölcsér alakú) köldök

gazdája szelíd, kedves, óvatos, gyengéd, érzékeny és hajlamos az aggodalmaskodásra. E típus képviselője él a legkevesebbet, éppen hogy megéri a 65 évet.

Az excentrikus

eltolódott köldök

a vidámságot kedvelő, az átlagtól eltérő, érzelmekben gazdag személy jelvénye. Ami pedig az élettartamát illeti, mintegy 70 évvel kalkulálhat.

A legjobb a

szimmetrikus, egyenletes felületű, kör alakú köldök

. Ez szerény, csendes, kiegyensúlyozott, tartózkodó személyiséget reprezentál, aki a 81 évet kapott a „Teremtőtől”.

A



konkáv köldökök

további hátránya (bár ezt már nem ő mondja), hogy könnyebben összegyűlnek benne a ruhaszálakból és a bőrsejtekből álló - a testszőr által „odairányított” - köldökszöszök. Ez ellen hatékonyan csak a hasi szőrzet eltávolításával lehet védekezni.

Köldök az álmunkban

Az álomfejtők szerint, ha a saját köldökünkről álmodunk, az egy új, hosszú távú sikerekkel kecsegtető vállalkozás beindítását jelzi, ha viszont az álmunkban látott köldök valaki másé, az esetben új szerelmi kapcsolatra számíthatunk.

Más értelmezésben a köldök az ember individualitását és a karakterét szimbolizálja, ezért - az álmunkban megjelenve - arra utalhat, hogy meg kellene találnunk a dolgok lényegét, s az arany középutat. Ezen kívül a köldök - különösen a férfiak esetében - az ember édesanyjával való kapcsolatát is kifejezi.