Emlékeznek még Mészáros János Elekre? Szomorú, de ez lett belőle mostanra


Emlékeznek még Mészáros János Elekre? Szomorú, de ez lett belőle mostanra



Ki ne emlékezne Mészáros János Elekre, aki már a válogatón lenyűgözte a nézőket és a zsűrit, egy operaáriával? Egy pillanatra sem volt kérdés, hogy tovább jut. Egyébként már ezt megelőzően is voltak sikerei: 2002-ben a III. Simándy József Magánének Verseny országos döntőjének 2. helyezettje lett, majd 2009-ben a „Csendül a nóta” Nemzetközi Magyarnóta Énekversenyen 1. helyezést ért el. De az országos ismertséget kétségkívül az RTL Klub tehetségkutatója, a Csillag születik hozta el számára. A műsorba egyébként a barátai biztatására jelentkezett, és nagyon jól tette.



A birtokon maradt



Az okleveles agrármérnök és talajtani szakmérnök a 2016-ban mesélt arról, hogy fizetés nélküli szabadságon van, annyi lett a fellépése. „Fizetés nélküli szabadságon vagyok, ennyi koncertet nem lehet bírni. Egy évig voltam félállásban, mellette 180 koncertet adtam. Többnyire templomi fellépéseim vannak, és határon túli magyaroknak is sokat énekelek.”


A művész nem költözött a fővárosba, lakhelye továbbra is a Fejér megyei Alcsútdobozon található birtoka maradt, ami nem is csoda, hiszen a hely több száz éve a családja tulajdona, már az 1700-as években is itt éltek a felmenői. Az éneklés mellett földműveléssel is foglalkozik, mert az is fontos a számára.



Bár Mészáros János Elek a Csillag születik utolsó évadát nyerte meg, így mondhatni, hogy a „legfrissebb győztese”, mégis talán róla hallani a legkevesebbet a műsor négy nyertese közül, mert nem igazán aktív a közösségi médiában.



Csillag születik-győztesek




Utasi Árpi, Tabáni István, László Attila és Mészáros János Elek


Külföldön is turnézott



Annyit azonban mégiscsak tudni lehet róla, hogy a győzelme óta neki is rengeteg felkérése volt, köztük külföldi turnék is. Bejárta az egész Kárpát-medencét, sőt eljutott Németországba, Moszkvába, Szentpétervárra, Görögországba, és László Attilához hasonlóan, Kanadába is.




Szeret segíteni a zenével



Egy korábbi nyilatkozatából kiderült, hogy nem szívesen fogad el pénzt a koncertekért, a fellépések nagy százalékát ingyen vállalja, valamilyen jótékony cél érdekében, mint mondta, hat év alatt nagyjából 1100 koncertje volt, ez idő alatt körülbelül 50 millió forintot énekelt össze hitgyülekezeteknek és beteg emberek megsegítésére. A zenével tehát elsősorban adni szeretne, nem csak életre szóló élményeket, hanem segítséget is.






A templom a kedvenc helye



Azt is elárulta, hogy hiába a sok koncert és külföldi turné, számára mégis a templomi koncertjei a legkedvesebbek, mert, mint fogalmazott, az Isten házában tud a legjobban, az emberek lelkének énekelni.


Az énekes egyébként 2020-ban töltötte be az ötvenedik életévét, és bár a járvány miatt nem a tavalyi volt a legmozgalmasabb éve, így is 42 alkalommal tudott fellépni, amiért nagyon hálás. Tehát annak ellenére, hogy keveset hallunk felőle, továbbra is aktív a zenei szakmában.



Sok rajongója számára azonban szomorú, hogy mostanra nem lett nagyobb csillag, ugyanis rengetegen tartották és tartják a mai napig a Csillag Születik legnagyobb hangjának és különlegességének és világhírű karriert jósoltak neki.