Ennyi Reviczky Gábor nyugdíja, szörnyű helyzetben van a művészúr!


Ennyi Reviczky Gábor nyugdíja, szörnyű helyzetben van a művészúr!



Reviczky Gábort múlt héten választották meg a Nemzet Művészének, ami hatalmas elismerés a 72 éves színész számára. A díjjal élete is megváltozott, ugyanis élete végéig járó anyagi elismerés is megilleti. Ez hatalmas fordulat a számára, ugyanis nyugdíjából nem sokra futotta volna.


„Mindenkit megviselt ez a másfél év, anyagilag és művészileg is. Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110.800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék? Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudni illik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el” – mondta az ACNews-nak


Most nagyot változott így a helyzet, anyagi biztonságot kapott családja és saját maga számára. Az adományozásról okiratot kap, jogosult a Nemzet Művésze cím viselésére, továbbá élete végéig életjáradékot kap, amelynek összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a huszonháromszorosa, ami jelenleg így 655.500 forintra jön ki.