Ez a kép nem vicc, egyre több anya gyógyítja a gyerekét kézre írt számokkal gyógyszerek helyett


Ez a kép nem vicc, egyre több anya gyógyítja a gyerekét kézre írt számokkal gyógyszerek helyett

Ez a kép nem vicc, és nem is photoshop. A XXI. századi Magyarországból való.

Tegnap írtam már az orosz természetgyógyász, Grabovoj által megalkotott gyógyító erejű számokról: ezen alternatív gyógymód lényege, hogy Grabovoj minden betegségre, állapotra kitalált egy számot, amit ha a kezünkre vagy egy lapra írunk, és koncentrálunk rá, kifejti gyógyító hatását, akár áttételes rákban is.


Magyar anyukák ezrei csatlakoztak az efféle grabovojos csoportokhoz és írogatják a számokat, ráadásul csodálatos hatásosságról számolnak be, mert ahogy ez az édesanya is elmeséli: hat napig volt lázas a gyereke, de ahogy felírta a mágikus számot, elmúlt a láza. Sőt, a párna alá rakva is hatott... Nála bizonyított. Ahogy sokaknál a homeopátia és a borostyánnyaklánc is bizonyított, valahogy ugyanígy - sajnos nem mindig a józan gondolkodás győzedelmeskedik.

Tegnap viccből írtam arról, hogy létezik már dr. Novák Hunor elleni Grabovoj-szám is az engem utáló, főként bio/ezoanyukat tömörítő szakosztály számára. Linkeltem az Index Grabovojról szóló cikkét (http://goo.gl/iMfkWY), bejegyzésemhez hozzászólt Hanula Zsolt, az Index újságírója is, aki anno felkarolta ezt a témát: "Üdv, itt a cikk szerzője, annyit szeretnék hozzátenni, hogy azóta (merem remélni hogy legalább részben a cikk hatására) olyan mértékű közröhej nőtt a Grabovoj-jelenség köré, ami tulajdonképpen ki is nyírta az egész magyar jelenlétét: már alig-alig indulnak tanfolyamok, a fb-csoportokban is inkább csak trollkodás zajlik az egy évvel ezelőtti lelkes terjeszkedés helyett."

Ez mindenképp örömteli és gratulálnom kell a szerzőnek. Ugyanakkor tartok tőle, a hülyeség mindig utat tör magának: Labant Csaba zenész például egyre gyakrabban kezd védőoltás-ellenes ámokfutásba oldalamon.

Ismételten felhívom mindenki figyelmét: gyógyítással, egészségüggyel kapcsolatban NEM lehet kommentekből, fórumtárstól tájékozódni, és a lájkvadász oldalakat (mindenegybenblog, filantropikum, naturahírek, szabadonébredők, tudásfája.hu) messziről kerüljék el, mert megbízhatatlan, káros és életveszélyes információkat is tartalmaznak (legutóbb a mérgező tiszafa-teát ajánlották köhögésre)!

Dr. Novák Hunor írása nyomán