Ezzel a módszerrel fillérekből lehet befűteni a lakást


Ezzel a módszerrel fillérekből lehet befűteni a lakástHa hideg van a lakásodba, vagy házadba, akkor itt egy remek olcsó módszer, amivel tényleg fillérekből fel tudod fűteni a házadat.


A működési elve nagyon egyszerű, de azért némi magyarázatra szolgál. Amikor a gyertya felmelegíti a körülötte lévő levegőt, azért nem tud meleget csinálni, mert a termodinamika törvényei is kimodjá, hogy a nagyobb közeg semlegesíti a kisebbet. Ebben az esetben ezt úgy kell értelmezni, hogy hiába forró a levegő a gyertya lángja körül, sok hidegebb levegő veszi körül, ami lehűti a levegőt. Ez olyan, mint amikor egy pohár forró vizet öntessz egy kád hidegvízbe, és azonnal lehűti a forró bögre vizet a nagy mennyiségű hideg víz.


Azonban, ha a gyertya fölé rakunk egy olyan közeget, ami nagy felüleletű, jól vezeti a hőt, és tudja is tárolni azt, akkor itt jön el a mi időnk. Felforrósodik a cserép, és ontja ki magából a meleget. 


Ez egy valóban működő módszer, és fel lehet vele fűteni egy helyiséget is. 


Viszont a nyílt láng miatt, óvatosan kell eljárni,  és nagy odafigyelést igényel a művelet. Ne hagyjuk őrizetlenül a gyertyákat, mert tűzveszélyes.