Rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor.. vajon mi lesz már megint??Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze, a miniszterek a gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.


Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak - írja az MTI.


A brüsszeli döntéshozók ahelyett, hogy változtatnának a súlyos károkat okozó politikájukon, újabb szankciókat akarnak bevezetni, tovább növelve az európai gazdaságra nehezedő terheket - fogalmaz a közleményben a sajtófőnök.


Hozzátette: a kormányülésen foglalkoznak a Magyarországot megillető uniós források kérdésével is. A magyar kormány és a parlament minden vállalást teljesített, amiben megállapodott az Európai Bizottsággal. A brüsszeli bürokraták újabb feltételeket támasztanak, mert Magyarországra akarják erőltetni az akaratukat a bevándorlás, a szankciók és a gender kérdésében is. Magyarország teljesíti a vállalásait, de ezekben az ügyekben a kormány nem Brüsszel, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli - közölte Havasi Bertalan.