Egy idős néni sírt ma a Tescóban a tejek előtt állva.. Amikor megszólítottam, elmondta azt, ami miatt már én is sírni kezdtem


Egy idős néni sírt ma a Tescóban a tejek előtt állva.. Amikor megszólítottam, elmondta azt, ami miatt már én is sírni kezdtem

 


Nem szokásom ilyen dolgokat kiírni, de ezt szeretném, ha eljutna esetleg olyanokhoz, is akik " fent " ülnek a székekben.. 
Ma a szokásos bevásárlás közepette egy idős nénit vettem észre, aki nézegette a tejeket.. Ekkor még fel sem tűnt semmi, mivel én a szomszédos tojásokat nézegettem. De csak nem mozdult a néni.. 
Gondoltam közelebb lépek, és megkérdezem, hogy mi a baj, lehet hogy az árakat nem látja, segítek neki..

Ahogy közelebb léptem, hallottam ahogy keservesen szipog, és sír. Megkérdeztem, hogy mi a baj, ekkor rám nézett és így szólt: 

" Édes lányom, én csak egy 78 éves öregasszony vagyok, de ilyet még nem értem a hosszú évek alatt.. Nem tudom megvenni a tejet, nem futja már ki a nyugdíjam, pedig az unokáim tejbedarát kértek ebédre. Nem tudom elhinni, hogy 400-500 forint egy liter tej, mivel a hatósági árasat soha nem kapok." 

Beszélgettünk még tovább, sok szomorú dolgot mesélt az életéről, de a lényeg az, hogy mennyire durva, hogy az emberek alapvető biológiai szükségletét veszik el azzal, hogy az egekbe emelik az árakat.. Ha nem tudnak majd az emberek ennivalót venni, akkor egyszerűen éhen halnak, és ezt ölbe tett kézzel nézik azok, akik hasznot húznak ezen? 

Rekord mennyiségű ÁFA megy be az államkasszába, ami 2 éve 10 ezer forint volt, az ma legalább 20 ezer.. Tehát 2 éve befizettél 3 ezer forint áfát, most ez már 6 ezer forint. Persze, hogy nem érdeke az államnak, hogy csökkenjenek az árak... A magyar meg csak egyre kisebb életszínvonalon él, de legalább ők ott fenn gazdagodnak. Éljen!