Heti időjárás: teljesen sokkolódni fogsz, ha meglátod ezt a térképet Magyarországról


Heti időjárás: teljesen sokkolódni fogsz, ha meglátod ezt a térképet Magyarországról



Megérkezett Magyarországra a télis fordulat, csak azok élvezhették a havat, akik fent voltak a hegyekben.


Hazánk többi részén inkább az esernyőt kellett használni, mivel eszméletlen nagy mennyiségű csapadékot kaptunk a nyakunkba. Voltak olyan részek, ahol nem túl sokat láthattuk a napot.



Az is elképesztő, ami ma történt. Az Időkép számolt be róla, hogy Dunántúlon havas télies, a Dunától keletre enyhébb, sokfelé napos, a Tiszántúlon és délkeleten kora tavaszias időjárás jellemezte a vasárnap délutánt Magyarországon.


Sokan le fognak döbbenni.


A Kendig-csúcs volt hazánk leghidegebb pont, -3,7 fokkal, a legmelegebbet pedig délkeleten, Kötegyánban mérte az Időkép, ahol 13,2 fokot mutatott a hőmérő. Érdekes látni, hogyan szakadt ketté Magyarország. A különleges helyzetet egy hidegörvény teremtette meg.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten visszaszorul a csapadék, de ettől még néha elő kell venni az esernyőt, sőt, Magyarországon a hét második felétől néhány rész fehérbe borulhat.


A hét első napján az Alpokalján, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön borult égre kell számítani, míg északkelet felé haladva egyre vékonyabb lesz a felhőzet. A Dél-Dunántúlon többfelé eshet eső, havas eső, majd napközben az Alpokalján és a Dél-Alföldön is. A szél többfelé megélénkül, olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 7 és 12, a Dunántúlon 3 és 6 fok között valószínű.


Kedden Magyarország délnyugati felén borult idő várható néhol esővel, de a nap második felében vékonyodik a felhőzet. Másutt változóan felhős idő valószínű, északkeleten lehet a legtöbb napsütés. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hajnali mínusz 4, plusz 5 fokról 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten valószínűleg enyhébb idő várható.