Kórházba került Dopeman beteg testvére. Mindenkit imára kérünk, hatalmas a baj


Kórházba került Dopeman beteg testvére. Mindenkit imára kérünk, hatalmas a baj



Pár nappal ezelőtt egy félrenyeléssel kezdődött a baj, ami – most már tudjuk – egy komolyabb agyi történés eredménye volt. Pityinger Fruzsina jelenleg az Amerikai úti Idegsebészeten fekszik, megfigyelés alatt.

Dopeman húga január elsején lett először rosszul, ebéd közben félrenyelt, és mivel – hiába az évtizedes tapasztalat – nem tudta az édesanyja megszabadítani a fullasztó falattól, kórházba került. Mint kiderült, sokkal komplexebb a probléma, mint amit elsőre gondoltak.


Pityinger Fruzsina orvosi műhiba miatt agyvérzéssel született 30 évvel ezelőtt, az eddigi élete során 19 agyműtétet hajtottak végre rajta. Bár halmozottan fogyatékkal élő ember, teljes és boldog életet él a szerető családjában, az édesanyja napi 24 órában ápolja, szeretgeti, fejleszti. A Pityinger család megtanult együtt élni ezzel a speciális élethelyzettel, most mégis azt látni, hogy megviselték őket az elmúlt napok történései. Hogyne viselték volna meg? Dopeman édesapja december hetedikén hunyt el. A temetése szilveszter előtt két nappal volt, újév napján aztán Fruzsina produkált ijesztő tüneteket.



Pityinger Dopeman László a hivatalos Facebook oldalán megindító őszinteséggel beszélt kedden reggel az érzéseiről.


Ez a decemberi hónap nekünk tele volt megmérettetésekkel. December 7-én elhunyt édesapám, most az újév sem indult egyszerűen… Mondhatjuk úgy, hogy nagy kihívást tartogat a számunkra az elkövetkező jó néhány nap. Nagyjából tudjátok, hogy mi a helyzet: Fruzsit január elsején ebédeltettük anyával, amikor egy félrenyelés alakult ki nála. A torkán akadt tulajdonképpen a falat, a nyelőcsöve legalján. A váci kórházba vitte be a mentő, kimosták a gyomrát, azt hittük, minden rendben. Hazavittük, este lefektettük, hajnali fél kettőkor viszont egy hatalmas epilepsziás rohamot kapott a húgom. Vissza a kórházba…

Az ellátás után hazahozták, aztán kora délután megint fellépett ez a nyelőcső jellegű probléma.


"Édesanyám már nagyon tapasztalt, ő egyből azt mondta, hogy az orvosi műhiba kapcsán bekövetkezett agyvérzés miatt alakult ki ez most nála. Az agyvize ugyanis nehezen ürül Fruzsinak. Hétfőn bevittük az Amerikai úti kórházba, és az első prognózis szerint a hátulsó agykamrája ki van tágulva, és talán ez a tágulat nyomhatja azt a központot, ami a nyelésért is felelős.



Most folyamatosan vizsgálják, az állapota jelenleg kiegyensúlyozott.


Ha a hátsó kamrával valami történik, akkor lehet, hogy egy újabb agyműtét vár rá… Nem lehet tudni

 – fejtegette Dopeman, aki mindenkinek megköszönte, aki imádkozik a húgáért, aki pozitív energiákat küld a családjának. A zenész, aki a buddhista vallás rajongója, így beszélt a bajban lévő testvéréről:


A húgom az érzések birodalmában él, nem tudatosan. Bármilyen emberi lényhez képest – aki éli a hétköznapokat, pénzt keres, dolgozik, háborút indít – nem illúziók rabja, intuitívan csak az érzelmek, megérzések alapján éli meg az életét. Fruzsina a legnagyobb gurum, ezt tegnap fogtam fel leginkább… Úgy mosolygott rám, hogy beszélt a szeme. Így még soha nem nézett rám.