Orbán ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból - ezt nyilatkozhatta egy külföldi újságnak


Orbán ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból - ezt nyilatkozhatta egy külföldi újságnak



A beszélgetésen egy újságíró szerint Orbán Viktor szájából elhangzott, hogy nem szeretné, ha Magyarország az Európai Unió tagja maradna, amire reagált most a Demokratikus Koalíció elnöke is a Facebook-oldalán.


"Magyarország vagy európai marad vagy meghal - hisszük mi. Ehhez képest: “A magyar miniszterelnök határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne.” - írta a Gyurcsány Ferenc.


Szerinte "a hazafiak ma európaiak és ellenzékben vannak. Az ellenzék ezzel a rongy világgal, amit a kormányfő képvisel, szemben áll. Nincs középút. Vele vagy a hazafiakkal. Mi vagyunk az ellenzék".


Az újságírók között ott volt Rod Dreher, az American Conservative című lap publicistája is, aki idézte a miniszterelnök szavait. Állítása szerint Orbán arra a kérdésre, hogy szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, úgy válaszolt, hogy: „Egyértelműen nem!” Majd hozzátette, ennek ellenére Magyarországnak nincs más választása, mert exportjának 85 százaléka az az unión belüli kereskedésből származik - közötle a szeretlekmagyarorszag.hu.


Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke később megszólalt az ügyben, de nem cáfolta egyértelműen azt, hogy Orbán Viktor beszélt volna a kérdésről. Az ezzel kapcsolatos felvetésre annyit mondott:


„Semmi új nem hangzott el, a miniszterelnök már sokszor világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke.”