Peti rajongásig szerette a családját, egy éve talált rá a szerelem – szívszorító sorokban mutatják be a hősi halált halt rendőrt kollégái


Peti rajongásig szerette a családját, egy éve talált rá a szerelem – szívszorító sorokban mutatják be a hősi halált halt rendőrt kollégáiA rendőrök szirénázással, gyertyagyújtással emlékeznek halálra késelt társukra, akit egy mosolygós, hivatásának élő rendőrként ismertek.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán emlékezik meg a rendőri intézkedés közben megkéselt és a sérüléseibe belehalt fiatal rendőrre.


„Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat.Baumann Péter mindössze 29 éves volt. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan. Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték.


Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.


A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt.Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves.Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.


A Budapesti Rendőrfőkapitányság összes objektumában 13 órakor felsírnak a szirénák, így búcsúznak a budapesti rendőrök Petitől.


A hősi halált halt rendőrről bajtársai és parancsnokai a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon ma 17.00-kor gyertyagyújtással emlékeznek meg.”