1 évig eláll a csirkehús hűtés nélkül, EZZEL a módszerrel


1 évig eláll a csirkehús hűtés nélkül, EZZEL a módszerrelHogyan tartósítható a csirkehúst akár egy évig is hűtőszekrény nélkül? – A titok az üvegben való tartósítás saját levében!


Íme egy módszer, amellyel a csirkét hűtés nélkül akár egy egész évig is eltarthatjuk anélkül, hogy az megromolna. A saját levében készült csirkehús receptje egyszerű és nem szükséges hozza más, mint a szokásos tűzhelyünk.


HOZZÁVALÓK: – 4 db 1 literes üveghez

• 3 kg csirkecomb

• 2 nagy fej hagyma

• 1 csípős paprika (elhagyható)

• 1 fej fokhagyma

• 8 babérlevél

• 24 szem fekete bors

• 4 evőkanál 6%-os almaecet;

• 1 evőkanál durva só (30 g).ELKÉSZÍTÉSI MÓD

1. Mossuk és tisztítsuk meg alaposan a csirkecombokat, és szárítsuk meg papírtörlővel.


2. A meghámozott hagymát félkarikára vágva helyezzük egy mély tálba.


3. Ha pikánsabban szeretjük a húst, vágjuk fel, és tegyük bele a csípős paprikát is. De ha nem szeretnénk, akkor helyettesíthetjük édes paprikával is.4. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a szemes fekete borsot és az ecetet. Keverjük össze, és hagyjuk a hagymát egy kicsit pácolódni a hozzáadott fűszerekben.


5. Ezt követően a hagymamennyiség felét elosztjuk a négy tiszta és száraz üveg alján.


6. Tegyük a húst egy tálba. Ízesítsük 30 g sóval és ízlés szerint egyéb fűszerekkel. Ezután töltsük meg az üvegeket a befűszerezett hússal. A maradék hagymát osszuk el a húsok tetején, majd az üvegeket szorosan fedjük le fedővel.7. Tegyük át őket egy nagy lábasba, amelynek béleljük ki az alját konyharuhával. Öntsünk vizet a lábasba úgy, hogy az üvegeket teljesen ellepje. Tegyük a tűzre, és miután a víz felforrt, főzzük a húst lassú tűzön 6 órán keresztül.


8. Ezt követően hagyjuk őket a lábasban lévő vízben, amíg kissé kihűlnek. Ezután vegyük ki, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen kihűlni. Tároljuk őket hűvös helyen.


9. Az így kapott hús puha, omlós, csodálatos illatú, és rendkívül ízletes! Élvezzük az elfogyasztását a családdal és a barátokkal együtt!