3 magyar ember halt meg Ausztriában egy buszbalesetben.. Ketten a helyszínen, egy ember a kórházban..


3 magyar ember halt meg Ausztriában egy buszbalesetben.. Ketten a helyszínen, egy ember a kórházban..

 


Szombat reggel összeütközött egy személyautó és egy autóbusz Ausztriában, Salzburg közelében. Két ember a helyszínen meghalt, a harmadik a kórházban vesztette életét. Mindhárman magyarok voltak.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy utasok nélküli autóbusz szombat reggel Ausztriában, Salzburg mellett. Az autóban lévő két utas a baleset helyszínén meghalt, a személygépkocsi vezetőjét mentőhelikopterrel szállították a salzburgi kórházba, ahol nem sokkal később életét vesztette – írja a osztrák média.

A 25 éves magyarországi sofőr a B164-es úton Leogang felé haladt autójával, a járműben egy 29 és egy 36 éves magyar nő is ült – közölte a rendőrség. A sofőr a havas úton

VALÓSZÍNŰLEG ELVESZTETTE URALMÁT A JÁRMŰ FELETT, ÉS FRONTÁLISAN ÖSSZEÜTKÖZÖTT EGY SZEMBEJÖVŐ AUTÓBUSSZAL.

Az 51 éves helyi buszsofőr megpróbált kitérni, de nem tudta megakadályozni az ütközést. A busz a meredeken lejtő útpadkán állt meg, a személyautó az út szélére sodródott. Az utasok beszorultak a járműbe, őket a tűzoltóknak kellett kimenteniük.

A busz vezetője is megsérült, őt az elsősegélynyújtás után szintén kórházba szállították. A baleset idején a buszon nem tartózkodtak utasok. Az 51 éves buszsofőr alkoholtesztje negatív lett. A salzburgi ügyészség szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.