6 napja egy kutató szólt előre, hogy fölrengés lesz Törökország és Szíria körzetében, senki nem foglalkozott vele...


6 napja egy kutató szólt előre, hogy fölrengés lesz Törökország és Szíria körzetében, senki nem foglalkozott vele...A Twitteren kapták fel az emberek, azt a posztot, amit 6 napja egy kutató Frank Hoogerbeets tett ki..


Frank Hoogerbeets három nappal a pusztító török-szír földrengés előtt bejegyzést írt a Twitteren, és egy térképen be is jelölte azt a helyet, ahol a katasztrófa epicentruma lett később.


A holland szakértő a Naprendszert kutató intézetnél (SGSS) dolgozik, és február 3-án arról írt, hogy „előbb vagy utóbb 7,5-ös erősségű földrengés lesz ebben a régióban”, és a később súlyos károkat szenvedő Gaziantep település közelében jelölte meg a földmozgás epicentrumát:


Hoogerbeets posztját sokan látták már a törökországi földrengés után, és a kutató úgy értékelte a földmozgásokat, hogy „a térség egyértelműen újrarendeződik”. A szakember felidézte, hogy korábban több hatalmas földrengésre is sor került ebben a régióban.


Ahogy korábban állítottam, előbb vagy utóbb sor fog kerülni erre a térségben, hasonlóan a 115-ben és 526-ban megtörtént eseményekhez. Ezeket a földrengéseket mindig megelőzik kritikus bolygómozgások, ahogy ez február 4-én és 5-én is történt”


- értékelte a történteket Hoogerbeets.