Amit ez a rendőr tett az idős édesapámmal, azt mindenkinek tudnia kell!


Amit ez a rendőr tett az idős édesapámmal, azt mindenkinek tudnia kell!A megszokottnál hidegebb időjárás miatt fokozottan odafigyelünk a tanyákon, külterületen élők biztonságára. A járőrök ellenőrzik, hogy van-e elég felhasogatott tüzelő, füstöl-e a kémény. 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai február 9-én a kora délutáni órákban a tanyavilágot ellenőrizték. Azt tapasztalták, hogy egy egyedül élő, idős asszony udvarán vágatlanul áll a tűzifa. Az egyenruhások felajánlva segítségüket hasogattak tüzelőnek valót és azt bekészítették a házba.

A Szolnoki Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Besenyszög körzeti megbízottja, Tímári Csaba főtörzszászlós és Scheidt Winfried őrmester, továbbá Táncos Anita őrnagy, a rendőrkapitányság bűnmegelőzési és értékelő alosztályának munkatársa egy Besenyszögön élő lakoshoz kopogtattak be február 9-én a délutáni órákban. A férfi lakóházában csőtörés miatt nincs vízszolgáltatás, ezért ásványvizet vittek. Ellenőrizték, hogy működik-e a fűtés. Szerencsére mindent rendben találtak.

A szolnoki rendőrök valamennyi településen visszatérően ellenőrzik az egyedül élő idős embereket illetve családokat.

Amennyiben lakókörnyezetében valaki segítségre szorul, hívja a 112-es központi segélyhívó számot!