Az orvosok azt mondták, hagyja meghalni a lányát.. Az édesapa nem adta fel, 17 műtét után így néz ki a megégett kislány


Az orvosok azt mondták, hagyja meghalni a lányát.. Az édesapa nem adta fel, 17 műtét után így néz ki a megégett kislány



Senkinek sem kívánjuk, amin ez a 9 éves lány átment.


A kis Zubaida Hasan egy távoli afgán faluban élt szüleivel egészen 2001-ig, 9 éves koráig, amikor szörnyű baleset érte: bennragadt egy tűzben, ami az egész arcát, állát és mellkasát elemésztette. Olyan súlyosan megégett, hogy az álla szó szerint beleolvadt a mellkasába. Hiába vitték orvoshoz, a helyi kórházban nem tudtak tenni érte semmit. Egy évvel az eset után az apja bejutott vele egy amerikai katonai bázisra, ahol a katonákat mélyen megindította a kislány története. Zubaidának komoly fájdalmai voltak, nem tudott rendesen enni és aludni, mert a szeme és a szája folyton nyitva volt.


A bázison dolgozók felvették a kapcsolatot egy elismert Los Angeles-i plasztikai sebésszel, Peter Grossman-nal, akinek az égési sérülések a szakterülete. Zubaida-ra még ő is azt mondta, hogy komoly eset. A kislány és az édesapja Los Anglesbe utazott, hogy találkozzon dr. Grossman-nal és a csapatával. Az orvos azt mondta, 3 évbe és rengeteg operációba fog telni, mire a kislánynak újra normális arca lehet. A majdnem tucatnyi műtét során újra meg kellett alkotni a lány arcát. A bőrátültetésekhez a kislány hátáról vették a bőrszövetet, de a majdnem egy tucatnyi műtét bebizonyította az orvos kiválóságát. A hegszövet lassan egy emberi arccá alakult.



 Idegen férfi vitte haza a kislányt a műtétje után, a szülők mégis hálásak neki

A műtétek során az orvos nagyon megszerette a kislányt. Amikor az apjának vissza kellett térnie Afganisztánba, a doktor és felesége magukhoz vették Zubaidát a műtétek végéig. A házaspárnak nincs saját gyereke, de Zubaida jelenléte rengeteg örömöt és energiát hozott a családba. A kislány nagyon okos, lelkes természetű és tehetséges táncos. 12 hét alatt megtanult angolul az iskolában és rengeteg új barátja lett. Nemsokára már a Grossman házaspárt is anyunak és apunak szólította. Pont a 11. születésnapján ünnepelte a 10. műtétjét. A 3 év helyett egyetlen év alatt majdnem tökéletes lett az eredmény, és így hazatérhetett Afganisztánba.