Ez történik, amikor fekete fokhagymát eszünk. Bekerül a szervezetünkbe, és ezt teszi 2 percen belül


Ez történik, amikor fekete fokhagymát eszünk. Bekerül a szervezetünkbe, és ezt teszi 2 percen belül



Nagyanyáink sokszor mondták már nekünk, hogy együnk fokhagymát, mert az minden betegségünket elmulasztja. Mi pedig ódzkodunk a fokhagyma nyersen való fogyasztásától, hiszen igen erős és szúrós a szaga. Rendszeres fogyasztásával azonban sok betegség megelőzhető és kezelhető, így fogyasztását érdemes megfontolnunk.


A fokhagyma jó hatással van a bélrendszerre és az egész emésztési folyamatra. Oldja a különböző görcsöket, erősíti a gyomrot és megszünteti a felfúvódást. Még féregűző hatást is tulajdonítanak neki, ezért a rendszeres használatával ki lehet irtani a szervezetben megbújó különböző férgeket és parazitákat is.


A fokhagyma rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomás kialakulását. Sajnos a már kialakult és súlyos magas vérnyomás esetében önmagában kevés, viszont rendszeres fogyasztása mellett kevesebb gyógyszerre lehet szükségünk.


Nem engedi összetapadni a vérlemezkéket, ezért ha rendszeresen fogyasztunk belőle, akkor meg lehet előzni a vérrögök képződését is.


Előbbi tulajdonságából fakad az is, hogy képes arra, hogy az esetlegesen kialakuló szívinfarktust is megelőzzük vele, hiszen szívben is biztosítja az erek átjárhatóságát. 


A fokhagyma rendszeres használatával megelőzhetjük az érelmeszesedést és segít a koleszterinszint csökkentésében is. 


Nem sokan tudják, de a legújabb tanulmányok azt is bebizonyították, hogy igen jó hatással van a vércukorszintre is, mivel normalizálja azt, ezért a cukorbetegeknek kiemelten fontos a sok fokhagyma fogyasztása.


A fokhagyma erős baktériumölő, ezért kiválóan alkalmas mind külsőleg, mind belsőleg a bakteriális fertőzések kezelésére.


Külsőleg alkalmazva kiváló a gennyes sebek kezelésére, még a herpeszt is gyorsan elmulasztja.