Újabb bank szűnik meg Magyarországon: ez vár az ügyfelekre


Újabb bank szűnik meg Magyarországon: ez vár az ügyfelekreMegszűnik a Commerzbank, az ügyfelek az Erste Bankhoz kerültek.


Az MNB 2022. december 21-én rendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását – szúrta ki a Portfolio a felügyelet napokban közzétett határozatában.A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel – írja a lap.


Várható volt ez az intézkedés, hiszen november 30-ával befejezte működését a Commerzbank Magyarországon – írták. A teljes folyamat 20 hónapig tartott, majd 51 óra alatt lezajlott a bank ügyfélportfóliójának migrációja az Erste Bankba, a részletekről az Erste Bank december 12-ei sajtótájékoztatóján beszélt a menedzsment.