Vonat sínekre feküdt, és várta a halált.. Meghalt egy kétgyermekes 36 éves Nő Zalaegerszegen..


Vonat sínekre feküdt, és várta a halált.. Meghalt egy kétgyermekes 36 éves Nő Zalaegerszegen..



Újra a borzalmas, vonatgázolás általi halált választotta egy nő, ezúttal egy 36 éves édesanya lett öngyilkos. Zalaegerszegen, egy kanyarban feküdt rá a sínekre, a mozdonyvezetőnek esélye sem volt arra, hogy megállítsa a szerelvényt.


Zalaegerszegen, a kaszaházi vasúti átjárónál gázolt a vonat szerda reggel. Hamar kiderült azonban, hogy nem egy figyelmetlen gyalogos volt az áldozat, és nem is véletlen balesetről van szó, hanem egy fiatal nő vetett véget életének ily módon. Többen is úgy tudják, a fiatal öngyilkos édesanya keresztbe feküdt a síneken, úgy várta, hogy a több ezer tonnás vonat keresztülgázoljon rajta.


Direkt a kanyarban feküdt a vonat elé


„Egy fiatal nő volt és öngyilkos lett. A sínen keresztbe feküdt és várta a halált”- írta egy nő. Egy férfi úgy tudja, hogy az áldozat előre átgondolhatta, hogyan kövesse el tettét, mert egy kanyarban feküdt rá a delta vágányra, így a mozdonyvezetőnek valószínűleg esélye sem volt arra, hogy megállítsa a szerelvényt. „Sajnos hallottam, ki volt. Őszinte részvétem a családnak… De nem ez lett volna a megoldás. Két gyermeket hagyott hátra” – írta egy ismerős.


A mozdonyvezetők nehezen dolgozzák fel a borzalmat


Több kommentelő is a mozdonyvezetőt sajnálta, akinek valószínűleg végig kellett néznie a gázolást, miközben tehetetlen volt. „Barátok, kollégák, szakemberek vagy mentori program segíthet a borzalmak feldolgozásában. Mert menni kell tovább, holnap is fel kell ülni a mozdonyra, hiszen ez a munkánk, a hivatásunk” – írták a mozdonyvezetők egy nyílt levélben korábban. A témához akkor egy nő is hozzászólt, akinek a testvérét ugyanennél az átjárónál gázolta el a vonat pár évvel ezelőtt. Az akkor 16 éves fiatalember nem akart öngyilkos lenni, figyelmetlenségből lépett a vonat elé. „Nem figyelt, amikor átkelt azokon a síneken, amiken egyébként minden nap átment, és lefagyott, mikor a kanyarból felé robogó vonat rádudált. A családunk azóta se dolgozta fel az ő hiányát. … A vonatvezetőt soha nem hibáztattuk, inkább nagyon sajnáltuk. Ezt csak azért mondom el, mert nagyon könnyű ítélkezni mások felett, de hibázni is nagyon könnyű” – írta a nő.