5 hónapos babát találtak ma reggel egy mező közepén. Fájó szívvel tudatjuk, hogy...


5 hónapos babát találtak ma reggel egy mező közepén. Fájó szívvel tudatjuk, hogy...A 22 éves anya tehette utcára a gyermeket.

 

Ma reggel egy 5 hónapos magára hagyott kislányt találtak egy mezőn Romániában. A csöppséget Borta község önkormányzatának munkatársai fedezték fel, és azonnal értesítették a hatóságokat. A pici overált viselt, és még egy cumisüveget is otthagytak mellette. Az érte kiérkező mentősök szerint a lány egészségügyi állapota viszonylag jó volt, nem voltak látható traumás nyomok, és nem voltak jelei a hipotermiának sem.


A kislány édesanyjának azonosítását követően, a hatóságok megállapították, hogy a fiatal nő nem akar a gyermekről gondoskodni, ezért hivatásos nevelőszülőknél fogják elhelyezni, amint kikerül a kórházi ápolásból.

 

„A nagyszebeni Szociális Segítségnyújtás és Gyermekvédelem Főigazgatósága intézkedni fog a gyermek hivatásos anyai segítőnél való sürgősségi elhelyezéséről, amikor a gyermek egészségi állapota lehetővé teszi az egészségügyi egységből való elbocsátást. Figyelembe véve, hogy ez a gyermek az elhanyagolás legsúlyosabb formájának, azaz a családelhagyásnak volt kitéve, a Nagyszebeni Gyermekvédelmi Főigazgatóság kérni fogja az anya szülői jogainak megszüntetését” – közölték az intézmény képviselői.