Ennek a fotónak a története miatt vesztettem el minden hitem az emberiségben..


Ennek a fotónak a története miatt vesztettem el minden hitem az emberiségben..



Szerintem a legtöbb ember jó, legalábbis  ezt akarom hinni, de....


Sírtam már a világ számos tragédiája miatt, amíg el nem kezdtem gyűlölni magam, amiért ilyen érzelmes vagyok. Nemrég megint sírtam, emiatt:


"Hidegvérű tömeg éljenzik, amikor egy lány iskola után a halálba ugrott, és figyelmen kívül hagyják, hogy előtte a lányt megerőszakolták az iskolában.  


2018. június 20-án 15 óra körül egy 19 éves lányt találtak egy lakás párkányán. Négy és fél óra elteltével úgy döntött, hogy véget vet az életének.


Négy és fél óra, lehet, hogy túl rövid vagy túl hosszú idő, ez aokmindentől függ. Nyilvánvalóan túl hosszú volt a több száz fős tömeg számára, akik a lányt figyelték. 


A tömeg egy része élőben közvetítette őt a közösségi média alkalmazásban, és vonzotta az embereket, hogy kommentáljanak olyan dolgokat, amik könnyeket csaltak elő belőlem..


„Omg, olyan meleg van itt. Kérlek ugorj gyorsan. Ki fog rád örökké várni?”


„Omg, ugrani fogsz? Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy megvárjam, amíg ugrálsz. Kérlek ugorj, minden probléma megoldódik, ha egyszer ugrassz…”


"Egy órája vagyok a napon, csak miattad."



"Siess és ugorj. Miután megnézem, hogy leugrassz, még fel kell mennem a gyerekeimért."


– Ugorj csak, mire vársz ott ülve?


– Ugrott.


– Tényleg megcsinálta.


A tűzoltó megpróbálta visszarángatni a lányt, de az nem volt hajlandó visszamászni..


Azt mondta a tűzoltónak: „Testvér, hirtelen felébredek. Köszönöm. a mennybe megyek. A mennyországnak gyönyörűnek kell lennie.” és a földre esett. Abban a pillanatban, amikor a nő elengedte a kezét, a férfi kínjában felkiáltott, miközben a bámészkodók sikoltoztak.


Néhányan még nevettek és összecsapták a kezüket.



A lány 2016 óta négyszer kísérelt meg öngyilkosságot, és ez a tűzoltó volt az, aki megmentette az előző kísérletében. A tűzoltó, aki képtelen túllépni a traumán, jelenleg pszichológiai tanácsadáson vesz részt.


Megrendültem, és nem tudtam elhinni, hogy ez megtörtént. Hogy lehetnek az emberek ilyen kegyetlenek és hidegvérűek? Az utolsó négy és fél órájában próbált támaszt találni a tömegből. 


Más lett volna, ha valamelyikük azt mondta volna neki, hogy ne tegye meg?


Ezt az idézetet láttam, amikor az egyik cikket olvastam.


„Ne féljetek az ellenségeitektől. A legrosszabb, amit tehetnek, hogy megölnek. Ne félj a barátoktól. A legrosszabb esetben elárulhatnak. Féljetek azoktól, akik nem törődnek veletek; nem ölnek meg és nem árulnak el, de az árulás és a gyilkosság az ő néma beleegyezésükkel történik..”