Ezért kéne mindenkinek disznó zsírral sütnie, főznie.Ilyen hatással van a belső szerveidre, ha disznózsírt fogyasztasz


Ezért kéne mindenkinek disznó zsírral sütnie, főznie.Ilyen hatással van a belső szerveidre, ha disznózsírt fogyasztasz



Sokan még mindig ódzkodnak a zsírtól és sokkal inkább olajat használnak a sütéshez-főzéshez, pedig nincs is jobb, mint egy isteni finom zsíros kenyér. Mostani cikkemben elmondom, miért kellene sokkal több disznózsírt fogyasztania mindenkinek! 

Miért olyan jó a disznózsír

Nagyon sokan ódzkodnak a disznózsír fogyasztásától, még sütéskor, vagy éppen főzéskor sem használják, inkább a napraforgóból kipréselt olajat veszik elő, azt gondolván, hogy sokkal egészségesebbek a növényi eredetű olajszármazékok. Nekik elmondanám, hogy az étolajhoz egy kémiai labor teljes arzenálját bevetik annak érdekében, hogy sikerüljön 20 százalék extra olajat kinyerni a magból, amit korábban a takarmányba vetettek.

Ezután az olajat mindenféle módon kezelik, hogy olyan legyen, amit a háziasszonyok szeme elvár. Többek között savazzák, lúgozzák, színtelenítik, szagtalanítják, és megpróbálnak belőle minden méreganyagot kiszedni, amit előtte pár perccel belekevertek – természetesen sikertelenül! Egy rossz pont az olajnak..


A BBC megbízásából elvégeztek egy kutatást, a résztvevő szakértők nemrég arról számoltak be, hogy a disznózsír bekerült a legtöbb hasznos tápanyagot tartalmazó ételek top 10-es listájába, ugyanis a disznózsír gazdag B-vitamin forrás, és sok, az emberi szervezet működéséhez elengedhetetlen ásványi anyagot is tartalmaz. Egy jó pont a zsírnak.


És jönnek a további jó pontok! A disznózsírban található oleinsav enyhíti a depresszió tüneteit, szabályozza a szervezet hormon háztartását, és a pajzsmirigyek optimális működéséhez hozzájárul. Egyes szakértők azt is megállapították, hogy a főzéshez disznózsírt használó nők körében ritkábban fordul elő mellrák. 

A disznózsír emellett enyhítheti az alkoholmérgezés tüneteit, mert védőréteget képez a gyomorfalon, ezáltal kisebb mértékben szívódik fel az alkohol. Kisebb mennyiségben fogyasztva a disznózsír ráadásul a szívműködésnek és az izomzatnak is jót tesz, ugyanakkor el kell mondanunk, hogy akinek keringési problémái vannak, az ne vigye túlzásba a disznózsír fogyasztását!

Rengeteg jó pont, de jön az utolsó, ami a disznózsír mellett szól: az olívaolaj után a disznózsír tartalmazza a legtöbb többszörösen telítetlen trigliceridet, ami a legegészségesebb zsírokat jelenti, emellett pedig sokkal finomabbak a segítségével készült ételek! Kenyérre kenve, lilahagymával is tökéletes párosítást, fogyasszátok bátran.