Fájó szívvel tudatjuk, hogy Fanni visszaadta a lelkét a teremtőnek.. 19 csodás év jutott neki, de...


Fájó szívvel tudatjuk, hogy Fanni visszaadta a lelkét a teremtőnek.. 19 csodás év jutott neki, de...

 


A nyolcéves Fanni volt az első gyermek Magyarországon, aki külföldről kapott új szívet a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben 2012-ben. A lány éppen az édesanyja születésnapja előtti napon halt meg.

A lány szívizomgyulladással született, nyolcéves volt, amikor rohamosan romlani kezdett az állapota. Akkor a keringést támogató gyógyszerek sem segítettek már rajta. Keddi napon került fel a hazai transzplantációs listára, csütörtökön az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára, hétfőn pedig már kapta is a család az értesítést.

ÍGY Ő VOLT AZ ELSŐ GYERMEK AZ ORSZÁGBAN, AKI KÜLFÖLDRŐL KAPOTT ÚJ SZERVET.


11 éven át normális életet élt Fanni, aki cukrásznak tanult, mert imádott sütni. Meg is ígérte édesanyjának, hogy a születésnapjára ő maga készíti el a tortáját, azonban ez sajnálatos módon már nem sikerült neki.

„Kedves barátok és ismerősök! Ezúton szeretném tudatni mindenkivel, hogy Ambarus Fanni ismét nehéz és megpróbáltató harc elé néz. 11 év után az új szíve elfáradt, és úgy tűnik, már nincs ereje dolgozni. Jelenleg az állapota stabil, azonban szüksége van egy belső keringéstámogató eszközre. Nem kérek mást, csak egy imát a gyógyulásáért! Tudjuk, hogy egy hős, és ezt is meg tudja csinálni” – írta körülbelül két héttel ezelőtt az édesanyja a Facebookon.

A Blikk szerint néhány héttel ezelőtt nehezen kapott levegőt, víz volt a hasában és a mellkasában, a szervkilökődés utolsó fázisában járt, így a család Budapesten keresett fel orvost. A vizsgálatok közben, amíg a CT-vizsgálatot végezték, leállt Fanni szíve, hatszor kellett újraéleszteni – írja a lap.

Ezt követően kedden, az édesanyja születésnapja előtti napon, Fanni szervezete végleg elveszítette az életért vívott harcot.

„Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk, Fanni, ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti” – írta közösségi oldalán a lány édesanyja.