"Hagytam meghalni a lányomat, hogy ezzel megmentsem az életét egy nagyon fájdalmas betegségtől"


"Hagytam meghalni a lányomat, hogy ezzel megmentsem az életét egy nagyon fájdalmas betegségtől"Ő itt a lányom. Valójában ebben a helyzetben vagyok most. De nem azért, mert azt akarom, hogy a lányom szenvedés nélkül haljon meg, mert azt akarom, hogy esélyt kapjon az életre. 11 napja született Új-Zélandon, halálos szívproblémával, és egyéb nem halálos okokkal, például 2 hiányzó ujjal. 


Az agya és minden más rendben van, és annyira egyértelműen élni akar.


A szindrómás kórházi aggodalmak miatt (részletes genetikai vizsgálatokat végeztek, és még senki sem látott ilyen esetet) a műtét mellőzésére döntöttek. Egy világhírű genetikus vizsgálta át az esetét, és a jelentését figyelmen kívül hagyták. A végsőkig küzdöttem ezzel, az etikai bizottság elé került, és még mindig elutasították. Úgy gondolják, hogy nem éri meg a műtét okozta szenvedésének és esetleges agykárosodásának kockázata, pedig gyakran végzik ezt a műtétet ismert szindrómás esetekben.


Pár nap múlva leszedik a gépekről, ami életben tartja, és hazaküldik meghalni, ártatlanul néz az arcunkba, mit sem tud a számára eldöntött sorsról.


Hagyjuk meghalni a gyermeket, hogy elkerüljük a szenvedést? Nem, nem, ha van még remény. Szerintem itt az igazi kérdés az, hogy az idegeneknek joguk van-e dönteni egy gyerek szenvedéséről, vagy a szülőknek kell-e hagyni, hogy a gyerekük harcoljon, ha ezt csinálja. A mi esetünkben nem volt lehetőségünk választani.


 17 embernek adták át, akik még soha nem is találkoztak vele. Még a gyermekkardiológusa is harcolt saját kollégái ellen.A csodababám már annyi mindent túltett, és mindenkinek bebizonyította, hogy harcos…. Csütörtökön azonban még mindig haldoklik. Igazság van valaha? Talán… Ebben az esetben nem, nem hiszem el.


Frissítés: péntek. Hazaküldték a kórházból, és minden gyógyszert megvontak  tőle. Azonnal felpattantam vele a gépre szülőhazánkba, az Egyesült Arab Emírségekbe. Most remélhetőleg biztos kezekben van. 24 félelmetes óra, de felvették az Egyesült Arab Emírségek legjobb gyermekkardiológiai osztályára – most már csak imádkozni kell, hogy befogadják a műtétre! Soha nem fogom abbahagyni a harcot az én drága lányomért.


Frissítés: (péntek) Most vették fel az Egyesült Arab Emírségekben lévő NICU-ra, de néhány órával később leállt a szíve, és újraélesztésre volt szüksége. Most létfenntartón van, de megint a műtéti probléma, reméljük, ez a csapat lát értelmét. A sebésze a legkedvesebb doktornő, akivel valaha találkoztam, ez a kezdet.Frissítés (1 hét múlva csütörtök) Lameest megműtötték. Nagyon nehéz eljárás volt, de eddig nagyon jól csinálja. Soha nem említették hiányzó ujjait – egyáltalán nem utalt arra, hogy szindrómás. Csak az előttük álló életet nézték, és mindent megtettek, hogy megmentsék.


Frissítés ( 2 hét múlva .) Szomorúan mondom, hogy Lamees tegnap, 23 napos korában elhunyt. Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt és imádkozott, ő volt és mindig is lesz az én kis angyalom.