Hófehér nyitott koporsóban temették el Danikát, a 2 éves kisfiút, aki az anyja vert halálra


Hófehér nyitott koporsóban temették el Danikát, a 2 éves kisfiút, aki az anyja vert halálraNincs rá szó, mit érez egy szülő, amikor eltemeti saját gyermekét. Leírhatatlan, kimondhatatlan a fájdalom, ami a két és fél éves Danika édesanyjának a szívét mardossa.


Hófehér koporsóban feküdt kisfia, Danikát közel ötven ember kísérte utolsó útjára a kabai temetőben. A gyermeket a hivatásos nevelőanyja verte halálra február 26-án. A Polgáron élő szívtelen nőnél még december 6-án helyezték el ideiglenesen az angyali arcú fiúcskát, akinek csupán az volt a bűne, hogy „szófogadatlanul viselkedett”. A letartóztatott gyanúsított állítja, a kisfiú halálát az okozta, hogy leesett a lépcsőn, a boncolás azonban kiderítette az igazságot.


– Mióta elvették őket, kétszer láttam a gyerekeimet a családsegítőnél Debrecenben. Amikor utoljára találkoztam a kisfiammal, egy csúnya sérülés éktelenkedett a kezén, mintha egy cigarettacsikket nyomtak volna el a tenyerén. Felszólaltam, kérdőre is vontam Vanesszát emiatt, ő pedig azzal vágott vissza, hogy Danika nagyon rossz, egyébként pedig az udvaron elesett. Rettegett a gyermekem, ezért nem mondta el az igazságot – mondta még a református szertartás előtt a Blikknek Nagy Anita, a tragikus sorsú kisfiú édesanyja.


A lakhatással kapcsolatos problémák miatt emelték ki tőle a gyerekeit bő három hónapja, de azóta is azon van, hogy újra alkalmas életteret biztosítson számukra. Danika halála után a testvérét, az öt esztendős Ádámkát azonnal elvették a halált okozó testi sértés miatt rácsok mögé került fiatal nőtől és egy másik családhoz helyezték el. A fia haláláról csak a tragédia másnapján tájékoztatták Anitát, akinek azt mondták, baleset történt, a döbbenetes igazságot a gyilkosságról pedig csak jóval később tudhatta meg.A Blikk megszerezte a halott vizsgálati bizonyítványt, amiben leírták: a gyermeket otthonában bántalmazták, a halálát pedig hasi vér gyülem, a máj leszakadása és vérvesztéses sokk okozta.
Danika vidám, mosolygós kisfiú volt


– Szándékosan álcázta balesetnek a fiam megölését! Megáll az eszem, hogy tud valaki egy két és fél éves gyereket így megverni? Az indulat és a bánat beszél belőlem, de legszívesebben ugyanezt tenném én is vele. Fel sem tudom dolgozni. A halála előtt már a lába is eltört, amit begipszeltek, de szerintem akkor sem baleset történt – sírta el magát a fiatalasszony.


Danikát a boncolás után a családja hazahozatta a házukhoz, ahol el tudtak tőle búcsúzni. A temetés előtt felnyitották a koporsót, amelyben a gyermek szépen felöltöztetve, félszeg mosollyal az arcán pihent. Közben édesanyja szorította a kezét, és puszilgatta, mintha csak a lefekvéshez készültek volna.