Magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a 16 éves lány: A zsűri reakciójára nem igazán vannak szavak


Magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a 16 éves lány: A zsűri reakciójára nem igazán vannak szavak

 Maria Luiza Schmidt, a 16 éves fiatal lány, egy magyar népdal eléneklésével képes volt újra egymáshoz közel hozni a kultúrákat, és lenyűgözni egész Romániát.


A magyar Fölszállott a páva műsorhoz hasonló, román Vedeta populara című tehetségkutatóban Maria Luiza Schmidt a “Szagos rozmaring” magyar népdallal készült az elődöntőre.


Az előadásra magyar népviseletet öltött, koreográfiájában a marosvásárhelyi néptánccsoport segítette.


Maga Kásler Magda járta el a csárdást a színpadon.A zsűrit majdnem egyöntetűen a koreográfia és a dal is levette a lábáról, ódákat zengtek a fiatal tehetségről.


“Csodálatos voltál, és itt most meg kell jegyeznem valamit, sajnos jó pár ultra-nacionális politikus hallucináló beszéde miatt határon innen, határon túl, voltak helyzetek, amikor feszült kapcsolataink voltak, de úgy érzem elérkezett a pillanat, hogy megtaláljuk azokat a pontokat és utakat, ahol ismét elkezdhetünk kapcsolódni, mert olyan szépek a népdalaink, hogy a szemétbe kellene dobnunk az összes többi dolgot.Csodálatos voltál, nagyon meghatódtam.” – hangzott el az egyik zsűri, Bogdan Mihai Simion szájából.