Milliókat keresnek a képviselőink, de 600 forintért ebédelhetnek meg az Országház étteremben - kép az étlapról és árak


Milliókat keresnek a képviselőink, de 600 forintért ebédelhetnek meg az Országház étteremben - kép az étlapról és árakAz Országház éttermét nem érték el a brüsszeli szankciók hatásai. Ezen a helyen, egészen pontosan az Országház alagsorában megvédték a politikusokat az áremelkedésektől. Ha mindenhol ennyi lenne az ebéd, fellélegezhetnének a nélkülöző magyarok.


Mielőtt belemennénk a konkrét összegekbe, beszéljünk a képviselői illetményekről! Ezek ugyanis márciustól jelentős mértékben emelkedtek.


Több mint 230 ezer forinttal lett több a képviselői alapfizetés, ezzel 1 547 400 forintra nőtt az alapilletmény. Ez 17,5 százalékos emelkedést jelent.


A képviselőknek ezen túlmenően a plusz juttatásaik is emelkedtek. Így albérlet-támogatásra már havi 542 ezer forintot, irodabérlésre pedig közel 1,1 millió forintot igényelhetnek az Országgyűlés Irodájától.


Ezen számok ismeretében bemutatjuk a pár nappal ezelőtti étlapot.


Az országház éttermét nem sújtotta az infláció: az árak nagyon kedvezőek.

Fotó: ellenszel.hu

Az Országház éttermét mindig a jó árakról ismerhettük meg. Ez az a hely, ahol nagyszerű minőségben étkezhetnek a képviselők, a frakciók munkatársai és a Ház egyéb munkatársai.


Néhány évvel ezelőtt még a fentinél is kedvezőbben voltak az árak.