Napi 3 szem datolya, EZT tette a szívemmel. Az orvosom tanácsolta..


Napi 3 szem datolya, EZT tette a szívemmel. Az orvosom tanácsolta.. Ismered a datolya pozitív hatásait? A legtöbbeknek fogalmuk sincs arról, milyen erős gyógyhatása van ennek az egzotikus gyümölcsnek!


Ha elkezdesz napi 3 datolyát enni 12 napon át, a következőket fogod tapasztalni: a datolya kálium, mangán, B-6 vitamin és magnézium tartalma kiemelkedő, ennek megfelelő a gyógyhatása.Elsősorban az emésztőrendszert teszi rendbe. IBS, szorulás, rossz emésztés esetén a datolya fogyasztását kötelezővé tenném. Az aranyér elmulasztásában is szerepe lehet.


A datolya fájdalomcsillapító

A magnézium erős gyulladásgátló, ennek megfelelően minden olyan fájdalom, aminek gyulladásos eredete van (elsősorban az ízületek megbetegedései) napokon belül enyhülni fog.


A datolya segíti a könnyebb szülést.Egy kutatás szerint azok a nők, aki a terhességük utolsó heteiben rendszeresen datolyát ettek, sokkal könnyebben szültek, jobban viselték az utolsó időszakot.Magas vérnyomásra


Olyan magas az ásványi anyag tartalma, hogy jelentősen csökkenti a vérnyomást, akár a gyógyszert is el lehet hagyni rendszeres datolyafogyasztás mellett.