A piramis együttes két tagjáról jöttek szomorú lesújtó hírek!


A piramis együttes két tagjáról jöttek szomorú lesújtó hírek!



A Piramis együttes két tagja, Závodi János és Köves Miklós Pinyó meséltek arról, hogyan telnek a mindennapjaik. Kitértek arra is, mennyire nehéz megélniük a nevetségesen kevés nyugdíjukból.


A Piramis zenekar tagjai, Köves Miklós és Závodi János rengeteg emléket tudhatnak magukénak, hiszen több évtizede ismerik egymást. Számos daluk született, amelyek a mai napig slágernek számítanak: Szállj fel magasra, Ha volna két életem, Őszintén akarok élni és még sorolhatnánk. A zenészek ketten együtt 150 évesek, s hivatalosan nyugdíjasok. Pinyó elárulta, meg tudna-e élni a nyugdíjából:


28 ezerrel indultunk, és ahogy öregedtünk, feltornáztuk magunkat 53 ezerre. Ez a nyugdíj a vicc kategóriába tartozik, képtelenség lenne megélni belőle

– vallotta be, mire János így reagált:


Nekem még ennél is kevesebb, de nem panaszkodunk, volt idő, amikor nagyon jól éltünk, nagyon jól ment. Csak a mának éltünk, nem tettünk félre, nem gondoltunk a jövőre. Ha utánaszámolok, elszórtuk az éjszakában majdnem egy családi ház árát

– jelentette ki a gitáros. A családról is szó esett, hiszen Köves Miklós egyedül nevelte a fiait.


„Korán kezdtem, az én fiaim már felnőttek. Amikor tizenéves kamaszok voltak, külön mentünk az édesanyjukkal, hogy miért, azt ne firtassuk. A fiúk nálam maradtak, egyedül neveltem fel őket, de nem volt ebből semmi gond, jól vettem az akadályokat. A nagyobbik 40 éves, művész, grafikus, Angliában él, megnősült, már angol és magyar állampolgár is. A kisebb 37 éves, kamionozik, segít a zenekarnak” – mesélte a népszerű dobos a Best magazinnak.


Pinyó arról is beszámolt, hogy ha éppen nem koncertezik, akkor olvas, mert ez lett az új hobbija. Bár sokat van egyedül, ha van egy-egy jó meccs, a barátai átmennek hozzá, aztán legurítanak néhány korsó sört. Hozzátette: az éjszakai bulizásoknak már vége. A hétköznapokat Závodi János kicsit másképp tölti, ugyanis náluk még kicsi a gyerek, ezért iskolába, edzésre viszik. Állítása szerint a gyermeküknek speciális érzéke van a matekhoz, így el is indítják az iskolájában egy versenyen.