Amiről még senki nem beszélt Neked.. Ez történik, ha megiszod a szódabikarbónás vizet.


Amiről még senki nem beszélt Neked.. Ez történik, ha megiszod a szódabikarbónás vizet.



Azt tudjuk, hogy ha külsőleg használjuk a szódabikarbónát – bőrre, hajra, körmökre, fogakra – jótékony hatást fejt ki, de mi történik, ha megisszuk?




Kiegyensúlyozott pH-érték:


a szódabikarbóna lúgosítja a szervezetet, ami kiegyensúlyozott pH-értéket eredményez. A savasság ugyan megkönnyíti az emésztést, azonban egy lúgosabb pH egészségesebbnek tekinthető, mivel a legtöbb degeneratív betegség savas környezetben fejlődik.


Vesekő megelőzése:


a vesék érzékenyek a savas vizeletre, különösen akkor, ha már a vesekövek is kialakultak. Ha szódabikarbónát iszunk, az karbantartja a veséket, így nehezebben alakul ki a vesekő.


Savsemlegesítő:


a lúgos szódabikarbóna semlegesíti a savat, és ha gyomor reflux-al küzdünk nagyon is ajánlott a fogyasztása.


Antiszeptikus:


a szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Kiváló száj- és torokfertőtlenítő, megfázás, nátha esetén javasolt a szódabikarbónával való gargarizálás.


Megelőzheti a köszvényt:


köszvény esetén megnövekszik a vér húgysavtartalma és húgysavas sók rakódnak le a különböző szövetekben, elsősorban az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna egyensúlyban tartja a szervezet pH-értékét, egyes szakemberek javasolják a fogyasztását.