Most derül csak ki, hogy mibe halt meg Berki, elkészült a boncolási jegyzőkönyv


Most derül csak ki, hogy mibe halt meg Berki, elkészült a boncolási jegyzőkönyvBerki Mazsi nemrég úgy döntött, megmutatja elhunyt férje édesanyjának a boncolási jegyzőkönyvet, amelyből kiderül, pontosan miben halt meg az izomceleb. Júlia még mindig nem tudta feldolgozni, hogy a fia nincs többé, és azt is bevallotta, hogy fél az igazságtól.


Berki Krisztián mindössze 41 éves volt, amikor váratlanul elhunyt, két kislányt hagyva maga után. A halála körül sok kérdés merült fel, annak pontos okát pedig az özvegye, Berki Mazsi tavaly nyáron tudta meg a halottvizsgálati bizonyítványból, amelyet a hatóság akkor állít ki, amikor véglegesítik azt. Majdnem egy évvel a tragédia után is derülnek ki újabb dolgok az ügyről, így például, hogy az izomceleb állítólag titoktartási szerződést akart aláíratni a párjával a halála előtt.


Bár korábban sok volt a viszály, úgy tűnik, Mazsi és Berki édesanyja elásták a csatabárdot, és előbbi kész megmutatni a boncolási jegyzőkönyvet, amelyből kiderül Krisztián halálának oka. Júlia már régóta várt erre a pillanatra, hiszen édesanyaként úgy érezte, joga van tudni, miért távozott el hőn szeretett fia. A Bors úgy tudja, Berki Krisztián halálának első évfordulóján Mazsi és Júlia találkoznak majd a boncolási jegyzőkönyv miatt.


Nehéz beszélni arról, mit érzek. A mai napig nem fogtam fel, hogy nincs többé gyermekem, a mai napig lesem az ajtót, hátha belép. Nézem a telefont, hátha megcsörren… De csak a csend van, a gyermekem nem jelentkezik

– kezdte a lapnak a gyászoló édesanya, majd hozzátette:


„Nyilván a gyászt mindenki másképp dolgozza fel, én magamba zárom, ezért nem is megyek el semmiféle csoportos terápiára. Nekem nem esne jól, ha másokkal is meg kellene osztanom, mit érzek. Még akkor sem, ha tudom, hogy ugyanolyan szülők ülnek ott, mint én. Akik elvesztették a gyermeküket. Nagyon sokan vannak ám! Hamarosan itt lesz a fiam halálának első évfordulója. Felfoghatatlan, hogy már egy év eltelt. Hatodikán kimegyek hozzá a temetőbe, mert mi mást csinálhatnék?…” – taglalta letörten Júlia, aki hamarosan megtudhatja, miben halt meg a fia.


„Találkozom majd Mazsival és az unokámmal, és végre belenézek azokba a papírokba. Azt beszéltük meg, hogy megnézhetem, így megtudhatom végre a pontos okokat. Bár sok találgatás napvilágot látott, beszélnek mindenfélét az emberek, más érzés lesz a saját szememmel látni… Nehéz lesz, de muszáj szembenéznem az igazsággal. Hátha valamiféle megnyugvást kapott ettől. Nem tudom. Félek is az igazságtól, de érzem, muszáj lesz szembe néznem vele” – jegyezte meg a dokumentumokkal kapcsolatban.