Otthonától nem messze találtak rá Bangó Mária holttestére


Otthonától nem messze találtak rá Bangó Mária holttestére Elkóborolt kutyája után indult el az idős nő, akit fél évvel később holtan találtak meg.


Bangó Istvánné Mária nevét mára már az egész ország megismerte. Az idős nő 2022. szeptember 26-án délelőtt fél tizenkettő körül indult el, hogy megkeresse a kutyáját. Imádták az ebet élettársával, akit közösen fogadtak örökbe, de sajnos szeretett elcsavarogni, ezért többnyire bent tartották a házban. Ennek ellenére gyakran meglógott, így eleinte nem volt semmi rendkívüli a Mária történetében. A négylábú később egyedül hazatért, Máriának viszont nyoma veszett.Mária párjával élt a kis zalai faluban, Csöngeden. Többször is előfordult, hogy otthonról elszökött, elkóborolt a kutyája és mindig Mária indult el hazaterelni a csavargó ebet.


Egy falubeli elmondta, hogy fél 12-kor találkozott vele a földúton, az erdő mellett. Neki is elmondta, hogy csak a kutyát jött megkeresni és hazavinni. Piros nadrágot, szürke felsőt és fehér cipőt viselt, és kutya póráza is nála volt 

– osztotta meg a lánya, Mira, aki szerint anyja valóban csak a kutyát ment megkeresni, ezzel magyarázható az is, hogy nem vitt magával sem okmányokat, sem pénzt vagy bankkártyát. Az asszony egy pórázzal és egy szál cigarettával indult az eb keresésére.


– Anyukám nincs jó fizikai állapotban, nagyon fáj már mindene. A helyiek is tudták, hogy nem szokott sokat távol maradni. Pontosan ezért 2 óra magasságában már elkezdték keresni őt – árulta el korábban az aggódó gyermek. Azonban hiába a gyors reagálás, és hiába tudták, hogy Mária egészségügyi állapotából adódóan nem juthatott messzire, nem találták meg az asszonyt.


Nagyon nagy volt az összefogás, aminek nem tudok eléggé hálás lenni. Ismeretlen emberek is megjelentek, drónokkal, terepjárókkal, segítettek átfésülni a terepet, hogy minél hamarabb megkerüljön anyukám. 

– mondta.


Végül február 17-én a település külterületén a vadászok emberi maradványokra bukkantak. Eleinte csak feltételezés volt , hogy ezek az eltűnt asszonytól származnak, mert az azonosítás hosszabb időt vett igénybe..