A legrosszabbtól félnek Suhajda Szilárd eltűnése kapcsán.. Nagyon régóta nem ad életjelet a Himaláján...


A legrosszabbtól félnek Suhajda Szilárd eltűnése kapcsán.. Nagyon régóta nem ad életjelet a Himaláján...A Mount Everest csúcsát tiszta mászással megcélzó hegymászó, Suhajda Szilárd szerda délelőtt jelentkezett be utoljára, 8700 méteres magasságból. Ekkor azt mondta, hogy három-négy óra múlva érheti el a csúcsot. Azóta viszont eltelt nyolc óra is, és semmi hír nem érkezett a hegymászótól. A GPS-jeladó sem adott jelet, így azt sem lehet tudni, hol tartózkodik jelenleg Suhajda Szilárd.

Suhajda Szilárd a világ legmagasabb pontjaként ismert, 8848 méteres Mount Everest megmászásának mesterséges oxigén és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap. Magyar embernek korábban még nem sikerült tiszta mászással elérnie ezt, ami világviszonylatban is ritkaságnak számít.

Suhajda Szilárd március 23-án utazott Nepálba, ahol az alaptábor elérése után három akklimatizációs kört teljesített a hegyen, este pedig elindult a Mount Everest 7900 méteren álló négyes táborából.


Május 24-én, szerda délelőtt az extrémsportoló Facebook-oldalán jelentették be, hogy bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból.

EKKOR A HEGYMÁSZÓ AZT MONDTA, MÉG HÁROM-NÉGY ÓRÁT VESZ IGÉNYBE A CSÚCS ELÉRÉSE.

Azóta már nyolc óra is eltelt, de Suhajda Szilárd GPS-jele azóta sem frissült, így nem lehet tudni, hová tűnt. A Mandiner szerint ennek több oka is lehet, például leárnyékolja valami a jelet, vagy lemerült a készülék.