Egyre rosszabb állapotban van a börtönben Lagzi Lajcsi, egyesek szerint bele is halhat


Egyre rosszabb állapotban van a börtönben Lagzi Lajcsi, egyesek szerint bele is halhat



A beadvány szerint a zenésznek állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönfalakon belül nem tudnak számára biztosítani.

 

Újabb beadványt adott be Lagzi Lajcsi ügyvédje, amelyben azt próbálják bizonyítani, hogy a zenész egészségi állapota miatt nem alkalmas börtönéletre, otthoni ápolásra szorul.


Lajcsit áram-, víz- és gázlopás miatt ítélték 3,5 éves börtönbüntetésre, amiből 4 hónapot korábban már letöltött előzetesben. A trombitás április végén vonult be a baracskai börtönbe, ahonnan aztán kivizsgálásra átszállították a berettyóújfalui a börtönkórházba.


Lajcsi ügyvédje most egy újabb kérelmet adott be a hatóságoknak. Ebben az áll, hogy


véleményük szerint Galambosnak az általános állapota miatt állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönfalakon belül nem tudnak számára biztosítani, márpedig alkotmányos joga megfelelő ellátáshoz jutni.

Egy, a családhoz közelálló informátor arról beszélt a Borsnak, hogy a kérvényt hétfőn nyújtották be, és otthonápolást kérvényeznek benne.


„Hogy mikor jön válasz, nem tudni, de az biztos, hogy érdemes lenne sietniük, mert sajnos nincs túl jól bent”

- tette hozzá az informátor.


Elmondása szerint Lajcsi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt ha lehet azt mondani, talán romlott is. Lajcsit a betegsége kínozza, alig eszik és sokat fogyott.