Ez derült ki a kávétejszínről.. Ezek után nem iszom!


Ez derült ki a kávétejszínről.. Ezek után nem iszom!



Ha azt hitted, hogy a kávétejszín egészségesebb, mint a valódi tejszín, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk! Ez valójában egy vegyi anyagokból álló keverék, ami aligha nevezhető tejszínnek.


A kávétejszín kukorica szirupból és hidrogénezett növényi transz-zsírsavakból áll, az összetevői között szerepel a víz, a kukorica szirup (szilárd), részben hidrogénezett szójabab és/ vagy gyapotmagolaj, kevesebb mint 2% szódium-kazeinát (tejszármazék), dikálium- foszfát, mono-és digliceridjek, nátrium-alumínium-szilikát, mesterséges ízesítő és karragén. Tehát egyetlen csepp tejszín sincs benne!


Feldolgozott cukortaltalmának köszönhetően kíválóan táplálja a rákos sejteket, súlygyarapodást okoz, és a korai öregedést is elősegíti. Növényi olaj tartalma a szívbetegségeket, cukorbetegséget és más krónikus elváltozásokat is okozhat, de a legyengült immunrendszerben is nagy szerepet játszik. A kukorica szirup a cukor egyik fajtája, ami kukoricakeményítőből készül. Nagyon veszélyes! Az összetveők allergiát is okozhatnak, hányást, tüdő- és veseproblémákat vagy májbetegségeket.


Kerüljük a kávétejszínt és igyuk inkább feketén a kávét, de a mértékletességre is figyeljünk, ne igyuk túl forrón, és semmiképp se éhgyomorra!