Gyászol az ország: meghalt a 81 éves Jászai Mari díjas művészünk. A szervezete feladta a küzdelmet.


Gyászol az ország: meghalt a 81 éves Jászai Mari díjas művészünk. A szervezete feladta a küzdelmet.Május 26-án hajnalban, életének 81. évében elhunyt Szegedi Erika – tette közzé a hírt Facebook-oldalán a Vígszínház, amelynek a színművész csaknem 50 éven át volt a tagja.


Szegedi Erika 1942. március 1-jén született Budapesten. Balerinának készült, de később a Színművészeti Főiskolán tanult Pártos Géza osztályában, majd egy évadra a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. Várkonyi Zoltán hívta a Vígszínházhoz, ahol elsőként Dürrenmatt Fizikusok című tragikomédiájában a fiatal ápolónő szerepe várt rá.


A Vígszínházban töltött évtizedek alatt több mint 70 szerepben állt színpadra. Felejthetetlen alakításai közé tartozik Adél Az üvegcipőben, Kata A makrancos hölgyben, Abigail A salemi boszorkányokban, Anna a Platonovban és Roxane a Cyranóban.


Munkásságát számtalan szakmai díjjal és állami kitüntetéssel ismerték el, többek között megkapta a Jászai Mari-díjat, az érdemes és a kiváló művész címet, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét.