Idősek otthonába tette az édesanyját Keresztes Ildikó..


Idősek otthonába tette az édesanyját Keresztes Ildikó..



Az energikus énekesnő új életszemlélettel vág neki a jövőnek. Az édesanyjával kapcsolatban súlyos döntésre kényszerült, de mint azt a hot! legfrissebb számában elmondta, erős hite és töretlen optimizmusa továbblendíti minden nehézségen.


Közeleg anyák napja. Hogyan köszöntöd anyukádat? Hogy van mostanában?


Az ő állapota nagyon kettős. Fizikailag a korát meghazudtoló állapotban van: már elmúlt 83 éves, ám néha követni is nehéz, annyira aktív.


Viszont a demencia előrehaladott állapotban van nála, ezért a mindennapok megélése mégis nehézségekbe ütközik.

Meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: elhelyeztem őt – a már korábban vele élő rokkantnyugdíjas nagynénémmel együtt – egy szociális intézményben. Nem várhattam tovább az ő biztonsága érdekében – és a saját nyugalmam miatt sem. Nem szabad megvárni, amíg egy súlyos baleset elengedhetetlenné teszi a lépést, és arra is kellett gondolni, hogy úgy kerüljenek egy új helyre, hogy meg tudják még szokni és idővel jól érezzék ott magukat. 


Egy szuper otthont találtam nekik, a Bischitz Johanna Integrált Humán Idősek Otthonát, amelynek a vezetőnője Pál Zsoltné Enikő. 10 percre van tőlem ez a hetedik kerületi intézmény, szinte egy szállodában érezhetik magukat, de állandó szakszerű felügyelet mellett, és a közelség miatt én is sűrűn meg tudom látogatni őket. Sokszor vagyok külföldön, így viszont nem kell gyomorideggel elutaznom, mert biztonságban tudhatom őket. Nagyon közvetlen a kapcsolat, a vezetőnő, a munkatársak nagyon aranyosak és segítőkészek. Voltam már bent náluk mini­koncertet adni, hogy én is nyújthassak valami pluszt számukra.