Követelik Győrfi Pál lemondását amiért Gálvölgyiért nem ment ki a mentő!


Követelik Győrfi Pál lemondását amiért Gálvölgyiért nem ment ki a mentő!Egyre hangosabb a közvélemény azóta, hogy a művész kórházba került, pláne miután kitudódott, hogy hiába kért segítséget, a mentő nem indult el érte. Az OMSZ vizsgálatot indított, melynek eredményét is közölték, eközben a DK a mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az OMSZ megszólalt a Gálvölgyi János esetével kapcsolatos vizsgálatról. Azt közölték többek között, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.


Mint ismert, szerdán kora délután érkeztek az első hírek arról, hogy kórházba kellett vinni a legendás művészt, Gálvölgyi Jánost. A színész annyira súlyos állapotban van, hogy az intenzív osztályon ápolják. Az is kiderült, hogy Gálvölgyi hiába várta a mentő érkezését, az nem indult el érte, végül a lányai rohantak vele a legközelebbi kórházhoz. 

A DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat vezetőjének azonnali menesztését követelte. Komáromi Zoltán azt is sürgette, hogy az OMSZ-t szakmai alapon szervezzék újra, "különben továbbra sem tudhatja senki az országban, hogy ha bajba kerül, jön-e érte mentőautó" - írja az MTI.


Elmondta, lassan minden családnak lesz egy története arról, hogy egy családtagjuk rosszul lett, mégis hiába várták a mentőt. Hozzátette: ez többek között annak az eredménye, hogy a mentőszolgálatot egy olyan ember vezeti, aki nem vezetett szolgálatot és nem ismeri az irányítása alá tartozó szervezet napi problémáit.