1 kg lisztből készítettem ezt a kenyeret, el is mondom a receptjét! legfinomabb házi kenyér recept, amelyet valaha kipróbáltam!


1 kg lisztből készítettem ezt a kenyeret, el is mondom a receptjét! legfinomabb házi kenyér recept, amelyet valaha kipróbáltam!A család körében az egyik legegyszerűbb, és egyben legfinomabb házi kenyér recept, amelyet valaha kipróbáltam!


Az interneten találtam, és az egész család imádja…


Íme, a recept:


1 kg finom lisztre lesz szükségünk, amelyet beleszitálunk egy tálba. Ezután beleteszünk két teáskanál sót. Egy élesztőt felfuttatunk fél deci vízben, és beleteszünk két kiskanál cukrot.


Mikor az élesztő már megkelt, tegyük a lisztbe, és dagasszuk ki fél liter langyos vízzel. Várjuk meg, míg elválik az edény falától a tésztánk, és ekkor 0,7 dl olajat is dolgozzunk bele.Ezután keljen a tészta 1 órán át egy meleg helyen, majd gyúrjuk át ismét, formázzuk, és tegyük bele egy sütőpapírral bélelt jénai tálba.További kelesztés egy 20 percig. Kenjük meg vízzel a tésztát, valamint a jénai tetejét is, és tegyük a sütőbe! Takarjuk le, és 50 percen keresztül süssük így, majd újabb 20 percen keresztül fedél nélkül.


Miután kivettük, vízzel kenjük le. Ezután már csak azt kell ki várnunk, míg kihűl annyira, hogy fogyasztani lehessen!


Jó étvágyát kívánunk!