Óriási havazás várható ! ítéletidő közeleg, már csak óráink vannak hátra és jön a havazás


Óriási havazás várható ! ítéletidő közeleg, már csak óráink vannak hátra és jön a havazás



Mára sűrű ködről adtak ki riasztást, azonban az igazi ítéletidő holnapra várható, 14 vármegyére adtak ki ónos eső figyelmeztetést. 


A mai napra a sűrű ködre lehet számítani, többnyire erősen felhős vagy borult, sokfelé párás idő. Délután, este nyugat felől átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Összefüggő csapadékzóna vonul át nyugatról kelet felé. Hazánk északkeleti felén havazás, havas eső, délnyugati felén havas eső, eső lesz a jellemző. Néhol ónos eső is lehet (a legnagyobb valószínűséggel Győr-Moson Sopron vármegye). Helyenként megélénkül a déli, majd nyugati szél. Hajnalban általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +4 fok közé melegedhet a levegő, de nyugaton 5, 8 fokot is mérhetnek.


Vasárnapra a minimum-hőmérséklet döntően -4 és +1 fok között alakul, de a havas, szélcsendes részeken hidegebb lesz. A maximum -1 és +9 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetést adott ki holnapra, azaz december 10 vasárnapra, mert több vármegyében is ónos esőre lehet számítani. 


Az érintett vármegyék:

Pest

Baranya

Bács-Kiskun 

Békés

Csongrád-Csanád

Fejér 

Győr-Moson-Sopron

Komárom-Esztergom

Somogy

Jász-Nagykun-Szolnok

Tolna

Vas

Veszprém

Zala