Márciusban olyan időjárás jön, amit 100 éve nem látott az emberiség


Márciusban olyan időjárás jön, amit 100 éve nem látott az emberiség



Németh Lajos meteorológus kifejtette, hogy meglepő és rendkívüli időjárást hoz a március hónap, és senki sem számított erre.


A jelenlegi rendkívül enyhe időjárást, amelyet most élünk át, február elején, egyértelműen szokatlannak lehet nevezni a télhez képest. A napi hőmérséklet már most is elérheti az 5 Celsius-fokot, ami általában tavaszias időjárást jelent.

 

Ugyan a meleg időjárás markánsan eltér az átlagos februári hőmérsékletektől, Németh Lajos meteorológus hangsúlyozza, hogy még mindig megtörténhet a téli hideg visszatérése.


A szakember figyelmeztet, hogy bár a következő hét során valószínűleg továbbra is meleg idő lesz, március hozhat kemény fagyokat is.


A jelenlegi időjárás lehet egy átmeneti jelenség, és még nem jelenti azt, hogy a tavasz véglegesen megérkezett. A meteorológusok szerint a klímaváltozás miatt az időjárás előrejelzése egyre nehezebb, és az ilyen szélsőséges időjárási események gyakoribbak lehetnek.


Ezért fontos, hogy az emberek tisztában legyenek a változékony időjárási viszonyokkal, és mindig tartsák szem előtt a téli hideg visszatérésének lehetőségét.


Az enyhe időjárás örömteli pillanatokat hozhat, de a késői fagyok és hidegebb napok is bekövetkezhetnek, így érdemes maradni felkészülten és alkalmazkodni az időjárási kihívásokhoz.