Olyan időjárás jön márciusban, amit 100 éve nem élt meg az emberiség, ez nem volt előre látható ami most jön


Olyan időjárás jön márciusban, amit 100 éve nem élt meg az emberiség, ez nem volt előre látható ami most jön



Március hónapban olyan meteorológiai jelenségek várhatók, amelyek példáját az elmúlt század során az emberiség nem tapasztalta meg.


Németh Lajos, elismert időjárás-tudós, különleges és váratlan meteorológiai kondíciókat jósol márciusra, amelyek előre nem voltak sejthetők.


A jelenleg tapasztalható különösen enyhe időjárás, melyet február elején élünk meg, kivételesnek minősül a tél normális viszonyaihoz képest. A hőmérsékletek már ebben az időszakban is elérhetik az 15 Celsius-fokot, ami tipikusan tavaszi időjárást sugall.


Habár a jelenlegi meleg időszak jelentősen eltér a februári átlaghőmérsékletektől, Németh Lajos, a meteorológia szakértője felhívja a figyelmet arra, hogy a téli hideg még visszatérhet.


A szakértő előrejelzése szerint, noha a következő hét folyamán valószínűleg kitart a kellemes idő, márciusban mégis beköszönthetnek éles fagyok.


A mostani időjárás csupán egy átmeneti állapot lehet, és nem jelenti automatikusan a tavasz végleges beköszöntét. A meteorológusok szerint a klímaváltozás következtében az időjárás-előrejelzések egyre bonyolultabbá válnak, és az efféle extrém időjárási események egyre gyakoribbá válhatnak.


Ezért kritikus, hogy az emberek tudatában legyenek az időjárás változékonyságának, és mindig számítsanak a téli hideg esetleges visszatérésére.