Családja jelentette be a rossz hírt.Most érkezett a Drámai hír Robert Fico szlovák miniszterelnökről.


Családja jelentette be a rossz hírt.Most érkezett a Drámai hír Robert Fico szlovák miniszterelnökről.



Az orvosok szerint stabil, de súlyos állapotban van Robert Fico szlovák miniszterelnök a lövöldözés után


A szlovák miniszterelnök az életéért küzd a lövöldözés után

Stabil, de súlyos állapotban van Robert Fico szlovák miniszterelnök, miután szerdán többször meglőtték – közölték orvosok.


Robert Kalinak miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy Fico sérülései "bonyolultak".


Korábban az 59 éves Fico az életéért küzdött, miután súlyosan megsérült a Handlova kisvárosban történt támadásban.


A lövöldözés helyszínén őrizetbe vettek egy gyanúsítottat.


"Az éjszaka folyamán az orvosoknak sikerült stabilizálniuk a beteg állapotát" - mondta Kalinak úr, aki egyben védelmi miniszter is, hozzátéve: "Sajnos az állapot továbbra is nagyon súlyos, mivel a sérülések bonyolultak."


Korábban egy másik miniszterelnök-helyettes, Tomas Taraba azt mondta a BBC-nek, hogy Fico úr műtétje "jól sikerült", és "azt hiszem, a végén túl fogja élni".


Matus Sutaj Estoka belügyminiszter politikai indíttatású merényletnek minősítette.


 

CSALÁD NYILATKOZATA:


A szlovák miniszterelnök, Robert Fico elleni merénylet után a családja nyilatkozott a médiának. Fico felesége és gyermekei mély megdöbbenéssel és aggodalommal reagáltak az eseményekre. A család hálás a gyors orvosi beavatkozásért és mindazok támogatásáért, akik mellettük álltak ebben a nehéz időszakban. Fico állapota stabil, de hosszú felépülés vár rá. Felesége hangsúlyozta, hogy a család most a miniszterelnök teljes felépülésére koncentrál, és köszönetet mondott mindenkinek a jókívánságokért és támogatásért. A gyerekek is sokkolva fogadták a hírt, de bíznak édesapjuk erősségében és kitartásában.


A merénylet politikai indíttatása miatt a család arra is felhívta a figyelmet, hogy az ilyen támadások veszélyeztetik a demokráciát és a szólásszabadságot. A család együttérzését fejezte ki mindazokkal, akiket hasonló tragédiák értek, és reménykednek abban, hogy az igazságszolgáltatás gyorsan lépéseket tesz a felelősök felkutatására és megbüntetésére​.