Eltemették a 15 éves Vanesszát, aki a saját édesapja miatt dobta el az életét..az édesanyja könnyek között mondta el, hogy mi történt


Eltemették a 15 éves Vanesszát, aki a saját édesapja miatt dobta el az életét..az édesanyja könnyek között mondta el, hogy mi történt“Bár talán nem érezted, de nagyon sokan szerettünk” – Eltemették a 15 évesen elhunyt Vanesszát


Eltemették azt a 15 éves kislányt, aki június 17-én önkezével vetett véget életének Székesfehérváron. Vanessza édesanyjára, Juditra a búcsúztató napján, július 5-én orvos vigyázott.


Judit megtörten állt szeretett kislánya sírja mellett, és közben lepörögtek előtte az együtt töltött boldog pillanatok. Úgy szeretné, ha majd eljön az ő ideje, Vani mellé temessék, ezért egy kétszemélyes nyughelyet vásárolt meg a székesfehérvári temetőben. A hantra a mai búcsúztatón cserepes rózsát tett, illetve lánya kedvenc plüssmackóját.

A gyönyörű, mindig mosolygós Vanesszának mindössze 15 év jutott. A lányt több minden bántotta. A biológiai apja már a születése előtt elhagyta, az édesanyjának aztán a későbbi élettársával is megromlott a kapcsolata. Vanit a középiskolás társai közül többen kiközösítették. Június 17-én az édesanyja átment a szomszédba, hogy a beteg asszonyt ápolja és mire hazaért, a diáklány felakasztotta magát.


Hiába vágta le Judit a kötélről és hiába érkezett a helyszínre mentőhelikopter, az életét már nem lehetett megmenteni.


Etikai okokból a temetés napján természetesen nem tettünk fel Juditnak kérdéseket, ezért a gyászoló anya két nappal ezelőtti, még le nem jegyzett szavait idézzük:


Vani mindig dolgozott és nagyon ügyesen főzött. Kicsi kora óta egyedül járt az óvodába, és érdeklődéssel figyelte a nevelőapját, ahogy kivágott egy fenyőfát. Nagyon szeretett festeni, és ebben tehetséges is volt


– mondta.


Magán a szertartáson csupán a legszűkebb család vett részt. Judit a lánya társaitól és barátaitól azt kérte, hogy csak a temetés után róják le kegyeletüket. A síron elhelyezett egy emlékkönyvet, hogy ki-ki beírhassa gondolatait.