Életet mentett egy 3 gyermekes családanya a Balatonon. Félholt embert húzott a partra tavaly


Életet mentett egy 3 gyermekes családanya a Balatonon. Félholt embert húzott a partra tavaly


Félholt embert vonszolt ki a Balatonból egy háromgyerekes családanya - tavaly július 23-án.

A háromgyermekes anya a veol.huoldalnak azt mondta, nagyon megviselte az eset, és nagyon örül annak, hogy a fiatal nő életben maradt. A családanya nyíltvízi úszásra vitte az egyik fiát Balatonalmádiba, és amíg a gyerekek a vízben edzettek, ő a parton, egy padon ült, nézelődött. Egyszer csak az egyik lejáró előtt néhány méterrel beljebb, meglátott valakit fejjel lefelé fekve a vízen.

Elsőre azt gondolta, valaki bizonyára lebukott a víz alá, majd feljön,aztán nézte tovább a fekvő embert, aki nem akart felszínre jönni. Odasietett a lejárathoz, de a lebegő test nem mozdult, erre belerohant a vízbe, de közben elborzasztotta a gondolat, hogy meg kell fognia egy halott embert.

“Nem volt kérdés, tudtam, akkor is ki kell húznom a vízből” – mondta az életmentő. Segítségért kiáltott, és közben vonszolta-húzta kifelé a nőt a vízből a kijárathoz. Ott a válla alá nyúlt, akkor látta meg a nő fél arcát, amely már lila volt. Odament két férfi, és velük együtt kivitték a nőt a partra.

“Amikor mondták, hogy lélegzik, nagyon megkönnyebbültem, aztán láttam egy vízi mentőt, és egy idősebb nőt, akik megkezdték az újraélesztését” – mondta az ajkai nő. Az egyik segítő egy szabadnapos rendőr volt, amikor a vízi mentővel a helyszínre ment, a fürdőzők már kihúzták a partra az eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást. A nő pár perc múlva életjeleket adott. Stabil oldalfekvésbe helyezték, a mentősök stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították.