Debreceni gyerekrablás : Ibizára szöktette a milliárdos férfi a 2 gyereket, akit kitépett az anyjuk kezéből


Debreceni gyerekrablás : Ibizára szöktette a milliárdos férfi a 2 gyereket, akit kitépett az anyjuk kezéből


Ismeretlen helyre vitte gyermekeit egy ibizai kikötőmágnás Debrecenből vasárnap délután. A dél-amerikai származású V. Ariel Martin egy spanyol bírósági határozatra hivatkozva gondolta úgy, hogy jogában áll elvinni a hétesztendős Martint, illetve az ötéves húgát, Carolinát.

A szülők kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott. V. Bernadett akkor ismerkedett meg Martinnal, amikor munkát vállalt a férfi egyik kikötőjében Ibizán. A kezdeti szimpátia egyre hevesebb lett, végül a felek úgy érezték, hogy nem képesek egymás nélkül létezni. Gyermekeik születtek, majd kiderült, hogy a kapcsolatuk már nem annyira idillikus, mint azt kezdetben hitték.

MINDENT RÖGZÍTETTEK

Mint az a Bors megtudta, az igencsak tehetős férfi kapcsolattartásra hivatkozva szervezett vasárnapi programot egykori családjának az egyik debreceni élményparkba. Ott azonban, a program végeztével az asszonnyal közölte, ő most nem jön velük. Ezek után a gyerekeket szabályosan kitépte Bernadett kezéből, majd betuszkolta őket egy másik autóba, mint amelyikkel a parkba érkeztek.

Az élménypark vezetője a Borsnak elmondta, hogy a létesítmény területén több kamerát is elhelyeztek, ezért azok felvételei pontos információval szolgálnak a nyomozók számára, hogy mi történt pontosan a gyermekek elhurcolásakor.

A Bors elérte a gyerekek édesanyját, aki egy nappal a történtek után is sokkos állapotban volt, így bővebben nem kívánt nyilatkozni.

– Folyamatosan tartom a kapcsolatot a rendőrséggel és az ügyvédemmel. Nem tudom, mit mondhatnék, kizárólag arra tu­dok gondolni, hogy a gyermekeimet meg szeretném ölelni – mondta az aggódó édesanya, aki arra a kérdésünkre, mely szerint veszélyben érzi-e a kis Martint és Carolinát, nem tudott ér­demben válaszolni.

Nála bőbeszédűbbnek bizonyult az egyik családtag, aki ki­nyilvánította, hogy érthetetlen, hogy az apában hirtelen feltámadt a szülői felelősségtudat, hiszen előtte másfél évig semmilyen fórumon, se telefonon, se interneten, se személyesen nem kereste a gyerekeket.

– Én magam nem túl gyakran találkoztam a férfival, de azt már néhány alkalom alatt sikerült róla levennem, hogy egy igencsak komoly emberről van szó. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen körökben mozog, csak elképzeléseim lehetnek, minden­esetre belegondolni is érdekes, hogy nekem például ötletem sem lenne, kit kellene felhívnom telefonon, ha egy gyermekrabláshoz hasonló akciót szeretnék megszervezni. Úgy tűnik, neki minden kapcsolata adott hozzá – fogalmazott a családtag.