Holtan találták a 8 éves kolozsvári kisfiút ebben a kocsiban. Saját apja végezhetett vele


Holtan találták a 8 éves kolozsvári kisfiút ebben a kocsiban. Saját apja végezhetett vele


Tragikus fordulatot vett annak a nyolcéves kolozsvári kisfiúnak az ügye, akinek az apjával együtt a hétvégén veszett nyoma: Takács Györgyöt kedden holtan találták a nyomozók apja személygépkocsijában. Kedden este a rendőröknek sikerült elfogniuk a gyerekgyilkossággal gyanúsított apát is.

Apja gépkocsijában bukkantak a gyermek holttestére a nyomozók • Fotó: Stiridecluj.ro A Kolozs megyei törvényszéki ügyészség szóvivője a Krónikának elmondta, az autót kedden dél körül fedezték fel a Tordaszentlászló közeli Oláhlétát és a Tordától nem messze fekvő Magyarpeterdet összekötő út mentén. Mihaela Sfîriac közölte, a gyermek mellkasán szúrt sebet találtak, a feltételezések szerint ez okozta az áldozat halálát. A nyolcéves Takács György apját nem találták meg, a férfit nagy erőkkel, nyomkövető kutya bevetésével is keresi a rendőrség.


Az ügyészségi illetékes kérdésünkre elmondta, a nyomozó hatóság emberölésre gyanakszik. További részletekkel ugyanakkor nem állt módjában szolgálni, munkatársai ugyanis még mindig a gyilkosság helyszínén tartózkodnak. Későbbi híradások szerint kedden este sikerült elfogni idősebbik Takács Györgyöt Alsófüle település határában. A kolozsvári román hírportálok beszámolói szerint az emberölés első számú gyanúsítottja a nyomozók láttán egy késsel felvágta az ereit, ám a rendőrök a helyszínen ellátták a sebeit, túlélte az öngyilkossági kísérletet. Takács Györgyöt gyermeke meggyilkolásával gyanúsítja a rendőrség

 A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság kedden délután bocsátott ki körözést a férfi ellen, arra kérve a lakosságot, tárcsázza az 112-es sürgősségi hívószámot, ha látja valahol. Nem hivatalos információk szerint a rendőrök a helyi lakosság jelzése nyomán bukkantak a településeken kívül menekülő férfi nyomára. Alaposan megkérdőjelezi ugyanakkor a nyomozók munkájának hatékonyságát, hogy adott Facebook-csoportokon már hétfőn olyan információk keringtek, miszerint a gyanúsított személygépkocsiját szemtanúk aznap Oláhléta környékén látták.

Kérdéses, hogy miért nem fésülték át a környéket a nyomozók már aznap. A gyermek eltűnéséről az édesanyja bejelentése nyomán bocsátott ki tájékoztatást a hétvégén a rendőrség. Takács György július 25-én késő este édesapjával együtt távozott, azóta nem látták őket, és az édesanya nem tudott kapcsolatba lépni sem gyermekével, sem annak apjával. Lapunk úgy tudja, hogy az elvált szülők felváltva nevelték a gyermeket, aki az elmúlt időszakban az apjával tartózkodott.