.

Jogsi nélkül részegen vitte 23 éves barátját halálba a 21 éves férfi.


Jogsítványa sosem volt, ennek ellenére számos autós szabálysértést követett el, míg végül ittasan a barátja halálát okozta egy 21 éves fiatal Pápa közelében.

A Veszprém Megyei Főügyészség hétfői közleménye szerint vádat emeltek egy 21 éves férfi ellen, aki 2019 decemberében ittasan okozott halálos közúti balesetet Pápa közelében.

A vádirat szerint a fiatal férfinak sosem volt jogosítványa, ennek ellenére korábban is számos alkalommal vezetett: a balesetet megelőző két évben hatszor folyt ellene emiatt szabálysértési eljárás.

A vádlott vezetői engedély hiányában – és a szabálysértési eljárások során többször is kiszabott járművezetéstől eltiltás ellenére – autót vásárolt magának, amellyel egy rossz minőségű mellékúton 2019. december 29-én késő délután ittasan, Gecse irányából Vaszar felé vezetett, miközben mellette, a jobb oldali ülésben utazott 23 éves barátja.

A fiatal sofőr a rossz útviszonyokra figyelmeztető táblák, illetve a 40 km/órás sebességkorlátozás ellenére 105-115 km/órás sebességgel haladt, amikor a kocsi kerekei megcsúsztak, az autó sodródni kezdett, majd a baloldali árokba csúszott, ahol az árokfalnak ütközött, végül az út melletti villanyoszlopnak csapódva állt meg.

A baleset következtében a jobb első ülésen utazó fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a jármű vezetőjét, akire az előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetére mértékes indítványt is előterjesztett, amelyben 5 év börtönbüntetés, 5 év közügyek gyakorlásától történő eltiltás, valamint 10 év járművezetéstől eltiltás kiszabását látja szükségesnek a bűncselekmény miatt.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék