.

Karácsony Gergely irreálisan sok pénzt kér a Lánchíd felújítására. Mire kell ennyi?


Nem tudta megmondani Karácsony Gergely az M1 Híradó riporterének, hogy milyen számítás alapján kérnek a kormánytól tízmilliárd forintot a Lánchíd felújítására. Hónapok óta nem írta ki a főváros a tendert, így nem áll rendelkezésükre semmilyen hivatalos ajánlat. Ennek ellenére nem elégednek meg a kormány által felajánlott 6+1 milliárddal. Tarlós István tegnap az M1 stúdiójában mutatott rá, hogy tavaly ősszel 180 milliárd forintos plusszal adta át a város vezetését a baloldalnak, tehát a pénz biztos nem hiányzik a felújításhoz – hangzott el az M1 Híradójában.

Buszok, kerékpárosok és nagyjából húszezer autós – ennyien haladnak át egy átlagos napon a Lánchídon. A Budapest egyik jelképévé vált híd mára olyan állapotba került, hogy nem lehet tovább halasztani a felújítását.

A fővárosi önkormányzat az elmúlt hónapokban mégsem írt ki pályázatot. Tarlós István volt főpolgármester kedden az M1-en úgy fogalmazott: a korábbi városvezetés hiába teremtett meg minden feltételt a rekonstrukcióhoz, Karácsony Gergely hivatalba lépése óta nem történt semmi.

A kormánytól vár tízmilliárd forintot a főváros

Karácsony Gergely szerdán is csak egy bizonytalan határidőről szóló ígéretet tett arra a kérdésünkre, hogy miért halogatják a közbeszerzési eljárás megindítását, és meddig csúszhatnak még a munkálatok. Arról viszont többször beszélt a baloldali városvezetés hogy az egyébként a főváros tulajdonában álló híd felújításához a kormánytól várnak tízmilliárd forintot.

Csakhogy az már nem derült ki, hogy pontosan mire kérik ezt az összeget.
Eddig ugyanis egyikük sem tudta megmondani, hogy a fővárosnak összesen mennyibe kerülne a felújítás. Ezt Karácsony Gergelytől is hiába kérdezte az M1.-írja a hiradó

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék