.

Elhunyt Szebeni András, akit az egész országban ismertek


A magyar fényképész is fotóriporter 74 évesen hunyt el. Számos napi- és hetilapban megjelentek a fényképész fotói, riportjai, többek között az Esti Hírlap, a Kurír és a Mai Nap oldalain.

Szebeni András 1946. április 30-án született Budapesten. Első fotóriporteri munkáját a Nők Lapja című hetilapnál kapta, ahol 1972 és 1991 között dolgozott, később már főmunkatársi és rovatvezetői posztokat is betöltött a magyar újságnál. 1991 és 1993 között a Playboy magyarországi kiadásának művészeti igazgatója volt. Mindemellett a Magyar Fotóriporterek Társaságának alapítója volt.

Számos dokumentarista fotósorozatot is készített, többek között Thaiföldön, ahol a kábítószerfüggők kezeléséről készített képeket. Később Magyarországon is készített egy sorozatot a hazai elmegyógyintézetekről.

A vajszínű árnyalat című kötetben lévő fotográfiái az 1988 és 1993 közötti magyarországi és közép-európai rendszerváltást örökítették meg. A kötet később több kiadást megért, sőt kultkönyv lett - írja a HVG.Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék